„Grinda“ šiandien pranešė, kad dėl intensyvaus lietaus Vilniuje ruošiasi ir blogiausiam liūties scenarijui. Kol kas neaišku, ar kritulių kiekis taip smarkiai išaugs, bet įmonė jau pasiruošė įrangą stichinės liūties padariniams tvarkyti.

Kaip praneša LHMT, iš tikrųjų čia atkeliavęs ciklonas atneš lietingus ir vėsius orus. Nors ir pietinis, jis šilumos neatneš, priešingai, bus lietinga ir vėsu.

„Šiandien daug kur lis, vietomis, daugiausia Pietų Lietuvoje, smarkiai, galima perkūnija. Vėjas šiaurės rytų, 9–14 m/s, kai kur gūsiai 15–17 m/s. Aukščiausia temperatūra 15–20 laipsnių.

Šeštadienio naktį lietus, kai kur smarkus, dieną protarpiais lis. Vėjas nepastovus, naktį 6–11 m/s, dieną daugiausia vakarinių krypčių, 8–13 m/s, pajūryje iki 16 m/s. Temperatūra naktį 12–17, dieną 18–23 laipsniai.“

Sinoptikė Alva Nagelytė „Delfi“ teigė, kad tiksliai negali pasakyti, ar sostinėje bus pasiektas smarkaus lietaus kriterijus, bet jis iš tikrųjų bus intensyvus.

„Tas lietus toks ilgai trunkantis ir daugiausia kritulių šiandien iškris pietų Lietuvoje. Prisirinks to lietaus nemažai ir per dieną šiandien pietų Lietuvoje vietomis lietus gali būti smarkus, kitur irgi lis, o artimiausią naktį dar irgi tęsis lietūs. Smarkesni jau daugiau bus šiaurės vakarinėje pusėje“, – sakė ji.

Taip pat nurodė, kad šeštadienį lietaus bus mažiau ir lis daugiau protarpiais, jis bus mažiau intensyvus, o debesys daugiau dangų dengs tik vakare.

„Sekmadienio naktį lietus turėtų pasitraukti, danguje debesys sklaidysis, o antroje dienos pusėje vakariniuose rajonuose pradės lyti ir lietus iki vakaro išplis į didesnę šalies dalį.

Jau pasieks ir rytinį šalies pakraštį. Taigi, pirma dienos pusė bus dar smagi, rytų Lietuvoje ilgiau ta graži diena išsilaikys, o temperatūra dar kils iki 25–26 laipsnių šilumos“, – komentavo sinoptikė.

Paklausta, kokios šilumos galime tikėtis kitą savaitę, sakė, kad bus vidutiniškai šilta.

„Dienomis galime tikėtis 24 laipsnių šilumos, o daugiau bus svyruojanti temperatūra, apie 20 laipsnių šilumos. Taip pat galima matyti, kad tarpais atplauks stipresni lietūs.

Pirmadienį vėl turėtų įsilyti stipriau, paskui savaitės viduryje greičiausiai bus smarkesni lietūs. Galima sakyti, kiekvieną dieną gausime lietaus, tik į savaitės pabaigą jo gal bus mažiau.

A. Nagelytė juokavo, kad bus superlietuviška vasara, mat paprastai tokiu metu neiškrenta tiek daug kritulių.

„Taip tikrai nelydavo, būdavo pora sausesnių dienų, lyja, vėl sausiau, bet dabar labai „įsikabino“ tie lietūs“, – stebėjosi ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)