„Nepaprastoji padėtis yra tikrai labai griežtas instrumentas, kuris leidžia apriboti ne tik migrantų teises ir laisves, bet kartu ir mūsų gyventojų teises ir laisves. Mes visą laiką raginome, ir kaip partija ypač, kad būtų pasitelktos tos priemonės, kurios mažiau invazyvios“, – „Žinių radijui“ teigė A. Širinskienė.

„Ir praktiškai pirmieji iškėlėme tą pasiūlymą, kad jeigu yra poreikis, būtų priimami teisės aktai, kurie išplečia kariuomenės galimybes, jeigu to tikrai reikia, bet neskelbia nepaprastosios padėties ir neįveda kitų žmonių teisių suvaržymo“, – taip pat akcentavo ji.

A. Širinskienės teigimu, Vyriausybės parengtas projektas atitinka „valstiečių“ keliamus lūkesčius.

„Tas projektas, kuris ateis iš Vyriausybės, aš manyčiau, kad jis atitinka visus tuos lūkesčius, kad yra įmanoma atskiru teisės aktu įtraukti kariuomenę į krizės valdymą. Saugiklių, kiek man teko jį skaityti, tikrai yra gana daug, nes tai turi būti ir blogėjanti padėtis, ir turi būti tapusios neveiksmingomis policijos ar pasienio apsaugos tarnybos, kada jos su krize jau nebegali susitvarkyti“, – sakė politikė.

Seimo narė akcentuoja, kad projekte esantys saugikliai yra svarūs, apibrėžiantys ypač išskirtinę ekstremalią situaciją, kada būtų galima pasitelkti Lietuvos karius.

„Ir karių veikimas, vėlgi yra gana aiškiai nurodyta teisės akte, būtų susijęs tik su judėjimo kontrole ar patikromis, bet tikrai ne su cenzūros įvedimu, ne su kažkokių kitų ribojimų susiburti žmonėms įvedimu“, – atkreipė dėmesį A. Širinskienė.

„Manau, tai yra labai svarbu, nes tikrai tas represinis valstybės instrumentas būtų nukreiptas į tuos taškus, ribojant tiek pačių migrantų teises ir galimybes veikti, tarkime, prieš Lietuvos Respubliką, bet neribojant mūsų gyventojams teisių“ , – pridūrė ji.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)