„Ramiai. Tuo laikotarpiu, kuriuo buvome, buvo 5 žmonių grupelės bandymas pereiti, bet buvo atgrasinti – siena buvo apsaugota. Pareigūnai dirba išlaikytai, ramiai, solidžiai, atlieka savo pareigas“, – Delfi komentavo politikas.

Iš Baltarusijos pasieniečių pusės, pažymėjo jis, jaučiamos suintensyvėjusios pajėgos.

„Kitoje pusėje, Baltarusijos pusėje jaučiamas tam tikras pajėgų suintensyvėjimas, patruliavimas. Labai įdomus momentas – 20 metrų mus skyrė. Tamsoje stovėjo jie ir mes. Jie vyko su keturračiu, mus pamatė, apsisuko, sustojo, užsirūkė cigaretę, mes irgi užsirūkėm, pastovėjom, bet jokios komunikacijos, nieko. Ramiai, oriai“, – sakė L. Kasčiūnas.

Apgręžus minėtus migrantus, daugiau bandymų neteisėtai kristi valstybės sieną, pasak jo, nebuvo.

„Kol kas viskas veikia, reikia pasakyti, kad mūsų algoritmas veikia“, – pridūrė L. Kasčiūnas.

Kaip Delfi jau skelbė, pirmadienį vakare įsigaliojo vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės pavedimas neteisėtai sieną kirsti bandančius migrantus apgręžti, nurodant jiems teisėtas sienos kirtimo vietas – pasienio punktus.

Vyriausybė ir Seimo komitetai penktadienį svarstys projektus dėl tvoros statybos Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje. Seimas dėl jų antradienį rinksis į neeilinę sesiją.

Siekiant stabdyti neteisėtų migrantų antplūdį pasienyje su Baltarusija planuojama įrengti dvigubą užtvarą – nutiesti aštrios vielos „Concertina“ užtvarą ir pastatyti vielinę tvorą.

Pagal Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) siūlymą, 508 kilometrų pasienio ruože ketinama statyti keturių metrų aukščio metalinę pastiprintos vielos tvorą su Y formos viršūnėmis. Ant jų papildomai būtų montuojama pjaunanti viela „Concertina“.

VSAT skaičiavimu, minėtos tvoros pastatymas kainuotų apie 152 mln. eurų. Lietuva su Baltarusija turi 670 km sienos.

Šiemet į Lietuvą per sieną su Baltarusija pateko per 4,1 tūkst. migrantų, daugelis jų yra iš Irako. Kaip Delfi informavo VSAT, Praėjusią parą prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos apgręžta dar daugiau kaip šimtas migrantų. Statistikos departamento duomenimis, į Lietuvą įleisti tik du migrantai.

Lietuvos pareigūnai išaugusius migracijos srautus vadina Baltarusijos režimo hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali padėtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)