„Labai paprastas receptas – duokite jiems neteisėtų migrantų, ir jie taps raudoni, juodi, ar dar kitokių spalvų“, – LNK teigė Ignalinos rajono meras I. Rasikas.

Jis teigė, jog Ignalinos rajone nėra nei vieno koronavirusu sergančio vietinio gyventojo, tik neteisėti migrantai.

„Šiuo metu 8 migrantai sergantys oficialiai, bet tas skaičius didėja. Ir kartais tai daroma net sąmoningai, turiu tokios informacijos. Matyt, tai yra hibridinio karo dalis. Mane informavo žmonės, kurie atlieka testavimus, kad beveik kiekvienoje grupėje galimai yra po sergantį asmenį. Tikrai kelia tai nerimą. Gal taip siekiama sąmoningai susargdinti kuo platesnį ratą žmonių“, – LNK teigė I. Rasikas.

Ignalinos rajono meras teigė, jog vietos neteisėtiems migrantams rajone nėra.

„Visi neteisėti migrantai pas mus pateko iš užkardų. Tai aš nežinau, kur juos išveš, nes mes Ignalinoje vietos nebeturime. (…) Mūsų savivaldybė nėra pasiruošusi būti tas šventasis, kuris sau prisiima per didelį krūvį“, – aiškino jis.

I. Rasikas LNK teigė, jog koronavirusu sergantys neteisėti migrantai kol kas nekelia nei per didelių reikalavimų, nei pavojaus.

„Bet mes stengiamės nelįsti į jų patalpas, jie tvarkosi patys. Buvau gavęs informacijos, kad drėksta šiek tiek lubos, gal labai intensyviai žmonės prausiasi. Bet daugiau jokių problemų nėra“, – kalbėjo Ignalinos rajono meras.

„Rajono gyventojai šiandien gavo informaciją apie sergančiuosius. Ir tikrai galiu nuraminti visus verslininkus, paprastus gyventojus, turistus – jūs esate saugūs. Šalia Zarasų savivaldybė didžiuojasi žalia spalva. Bet mes tikrai, sakyčiau, dar geriau laikomės už juos“, – teigė Ignalinos rajono meras I. Rasikas.

Jis teigė, jog šia tema – apie sergamumą savivaldybėse, kurios priėmė neteisėtus migrantus, kalba ne tik Ignalina, bet ir Druskininkai.

„Jie irgi mato, kad situacija keičiasi. Bet mes nesijaučiame kažką blogo padarę, kad mus spalvotų tomis spalvomis. Mes nesijaučiame jų nusipelnę. Galbūt geriau žmonės tegul atkreipia dėmesį, jog čia yra vos ne karo zona, karo linija. Šios savivaldybės kovoja su labai rimtai iššūkiais. Ir spalvoti mus kovido spalvomis, netiktų šioje vietoje“, – savo poziciją LNK dėstė Ignalinos rajono meras I. Rasikas.