Prie tvoros susirinkę nelegalūs migrantai rankose laikė iškėlę plakatus, ant kurių angliškai buvo užrašyta „Aš žmogus“, „Mes norime laisvės“, „Kur žmogaus teisės?“.

Prie migrantų gyvenamąją teritoriją juosiančios tvoros protestuojantis vienas iš poligone gyvenančių migrantų skundėsi gyvenimo sąlygomis Rūdninkų poligone ir kreipėsi į kitas Europos Sąjungos valstybes, prašydamas pagalbos.

„Aš žmogus, kodėl. Kodėl jūs mums leidžiate gyventi kaip gyvuliui?“ – Delfi TV tiesioginėje transliacijoje iš Rūdninkų piktindamasis šaukė angliškai kalbantis migrantas.

Pirmadienį vykusio protesto metu vienam iš pabėgėlių buvo suteikta medicininė pagalba. Prižiūrint gausioms pareigūnų pajėgoms, migrantas buvo nuneštas iki greitosios pagalbos automobilio.

Pareigūnai, malšinami protestą, paleido ašarines dujas. Migrantai nuo ašarinių dujų dengėsi paklodėmis, į policijos pareigūnus mėtė daiktus.
Siekdami numalšinti sukilusius migrantus, pareigūnai pateko į migrantų gyvenamą teritoriją, keli migrantai policijos pareigūnų buvo išvesti.

Iš tvoros, kuriomis buvo aptverta pabėgėlių gyvenamoji teritorija, migrantai bandė statytis barikadas. Tarp pačių migrantų kilo ginčas, kaip elgtis toliau ar ir toliau priešintis policijos pareigūnams.
Vis dėlto pareigūnams patekus į palapinių miestelių vidų, migrantų protestas aprimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)