Kaip Delfi informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis, į Lietuvą kaimynų pasieniečių sraigtasparniai atvyko šią savaitę: iš Latvijos atskrido „Agusta 109E Power“, o iš – Lenkijos „Kania“. Juos atsiuntė Europos sienų ir pakrančių apsaugos tarnyba „Frontex“. Kolegos padės mūsų pasieniečiams gaudyti iš Baltarusijos plūstančius nelegalus.

Abu sraigtasparniai bazuojasi Vilniaus oro uoste. Liepos 31 d., šeštadienį, prasidėjo pažintiniai-patruliniai skrydžiai pasienyje: lenkų ir latvių pareigūnai susipažįsta su teritorija, virš kurios jiems teks dirbti. Kartu su lenkų ir latvių įgulomis skrenda po vieną mūsų pasienietį.

Planuojama, kad latvių pasieniečiai su sraigtasparniu Lietuvoje dirbs du mėnesius. Lenkus rugpjūčio 20 d. turėtų pakeisti vokiečiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)