LVŽS pirmininkas R. Karbauskis po tarybos posėdžio žurnalistams teigė, kad, jeigu į Seimo darbotvarkę rudenį grįš toks Partnerystęs įstatymas, kokį pavasario sesijoje Seimas atmetė jau pateikimo stadijoje, ir jį palaikys kas nors iš „valstiečių“ frakcijos narių, tai bus laikoma išdavyste.

Seimas balsuoja dėl partnerystės

Pavasarį partnerystę palaikė trys LVŽS frakcijos atstovai: T. Tomilinas, Rūta Miliūtė ir Lukas Savickas. Tiesa, R. Miliūtė ir L. Savickas nėra partijos nariai.

„Mes traktuotume balsavimą už tokį įstatymą kaip mūsų rinkėjų išdavystę ir rekomenduotume frakcijos narius, kurie būtų balsavę dėl tokio įstatymo, šalinti iš frakcijos. Tai tarybos sprendimas.

Tai rekomendacija mūsų frakcijai. Jos nebuvo pavasarį, dėl to mes negalime reikšti jokių pretenzijų dviem ne partijos nariams, kurie balsavo už šį įstatymą, bet jei dabar jie tai padarytų, tokiu atveju, manau, frakcija, atsižvelgdama į tarybos sprendimą, turėtų priimti sprendimą dėl jų buvimo frakcijoje“, – dėstė R. Karbauskis.

Toks sprendimas, pasak jo, penktadienį tarybos posėdyje buvo priimtas vienbalsiai.

Savickas: džiaugiuosi, kad LVŽS skleidžiama susidorojimo politika išlindo į dienos šviesą

Pavasarį Partnerystės įstatymą palaikęs LVŽS frakcijos narys L. Savickas Delfi sakė, kad tokie R. Karbauskio pareiškimai įrodo, jog partija nusisuka „nuo tos darnios bendruomenės vizijos, kuri 2016 m. sutelkė skirtingų sričių ekspertus ir visuomenei pasiūlė pozityvią darbotvarkę“.

„Deja, partijos vadovui ir jo artimiausiai aplinkai nėra priimtina vidinė diskusija bei pagarba kito nuomonei. Panašu, kad partijoje sėkmingas karjeros kelias klojamas tik „pritarėjams“, nedrįstantiems kvestionuoti vadovo sprendimų.

Šiandien taip pat pamatėme, kad partija nevengia savo viduje susidoroti net su ilgamečiais savo nariais, todėl toks pareiškimas dėl „nepatogių“ frakcijos narių manęs nei kiek nenustebino. Žinau viena, kad dirbdamas Seime niekada nepaminsiu savo įsitikinimų“, – Delfi sakė L. Savickas.

Lukas Savickas

Parlamentaras teigė gerbiantis kitą nuomonę, net jei ji nesutampa su jo.

„Esu diplomatiškas ir linkęs ieškoti kompromiso, o kita nuomonė visada išliks svarbi, net jei ji nesutampa su mano. Iš tiesų net džiaugiuosi, kad tokia LVŽS skleidžiama agresijos ir susidorojimo politika pagaliau išlindo į dienos šviesą, tikiu, kad tokie valdymo metodai nepriimtini ir daugiau frakcijos narių“, – pažymėjo L. Savickas.

Paklaustas, ar pats svarsto trautis iš frakcijos, Seimo narys teigė, kad tai – klausimas ateičiai.

„Tarybos sprendimas – rekomendacija frakcijai ir jos nariams. Tolesni sprendimai priklausys nuo to, kiek šis tarybos sprendimas priimtinas frakcijos nariams“, – pridūrė politikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1504)