LVŽS vadovas R. Karbauskis BNS patvirtino siūlysiantis T. Tomilino narystę suspenduoti dvejiems metams, nors yra gavęs Vilniaus skyriaus atstovų siūlymą iš viso politiką šalinti iš partijos.

„Yra siūlymas partijos skyriaus narių jį pašalinti. Aš siūlysiu ne šalinti, siūlysiu suspenduoti narystę tam tikram laikotarpiui, nes jo veikla nukreipta prieš partiją“, – BNS sakė R. Karbauskis.

T. Tomilinas apie siūlymą jį šalinti iš partijos sakė sužinojęs iš BNS ir tvirtino, jog tarybos darbotvarkėje tokio klausimo nėra.

„Tai būtų visiškas bet kokių principų nesilaikymas ir atviras konkurentų, kitaminčių šalinimas, valymas, reikėtų stalinistinį terminą naudoti“, – BNS sakė T. Tomilinas.

Viešas konfliktas tarp politikų kilo, kai T. Tomilinas pavasarį balsavo už įstatymo projektą, įteisinantį lyčiai neutralią partnerystę.

Tuomet R. Karbauskis pareiškė, jog T. Tomilinas išdavė partijos vertybes, o „valstiečiai“ jam pasiūlė trauktis iš partinių postų.

T. Tomilinas prieš kelias savaites pasitraukė iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotojo pareigų. Jis tvirtina, kad LVŽS siekiama paversti partija, tarnaujančia vienam žmogui.

Ketvirtadienį T. Tomilinas paskelbė ketinantis varžytis dėl partijos pirmininko posto.

Artimiausi „valstiečių“ lyderio rinkimai vyks rudenį, tačiau tiksli rinkimų data dar nėra aiški. Partijos pirmininkas pirmąkart bus renkamas visuotiniu partiečių balsavimu.

R. Karbauskis LVŽS vadovauja daugiau nei dešimtmetį. Pastarąjį kartą lyderiu jis perrinktas 2019 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)