„Desperatiškas žingsnis, suprantant, kad partijoje nėra palaikymo, kad pačiame skyriuje jis neturi palaikymo. Kai žmogus nesugeba per dvejus metus skyriuj sušaukti susirinkimo, kad būtų kvorumas pagal taisykles, ir tikisi susitvarkyti su partija ir partijai pirmininkauti, man, žinant jo vadybinius gebėjimus, kyla labai daug klausimų“, – BNS ketvirtadienį sakė A. Širinskienė.

Jos vertinimu, pranešdamas apie kandidatavimą partijos pirmininko rinkimuose dabartiniam lyderiui Ramūnui Karbauskiui oponuojantis T. Tomilinas „siekia išlikti žiniasklaidos antraštėse“.

„Kelia šypseną toks kolegos sprendimas, bet tai yra jo teisė bandyti oponuoti, kelti triukšmą, puikiai suprantant, kad suvažiavimo metu jokio palaikymo nebus. Motyvas yra išlikti žiniasklaidos antraštėse, nes akivaizdu, kad konfrontuodamas su partija, kritikuodamas ją, kritikuodamas partijos pirmininką, jis tą matomumą užsitikrina“, – teigė A. Širinskienė.

Į konfliktą su „valstiečių“ lyderiu R. Karbauskiu įsivėlęs parlamentaras T. Tomilinas ketvirtadienį paskelbė, kad dalyvaus partijos pirmininko rinkimuose rudenį.

„Puikiai suprantu, kad mano šansai yra nedideli, nebijau gauti 10 ar 100 balsų, tačiau mano tikslas yra atviras ir skaidrus pokalbis su nariais apie šiemet daromus ir partijos likimą lemiančius pasirinkimus. Iki rudens aplankysiu visus Lietuvos regionus, pristatysiu savo alternatyvą šiuo metu dominuojančiai Širinskienės-Karbauskio tandemo vizijai“, – T. Tomilinas sako BNS persiųstame pareiškime.

Viešas konfliktas tarp politikų kilo, kai T. Tomilinas pavasarį balsavo už įstatymo projektą, įteisinantį lyčiai neutralią partnerystę.

Tuomet R. Karbauskis pareiškė, jog T. Tomilinas išdavė partijos vertybes, o „valstiečiai“ jam pasiūlė trauktis iš partinių postų.

T. Tomilinas prieš kelias savaites pasitraukė iš LVŽS pirmininko pavaduotojo pareigų.

Artimiausi „valstiečių“ lyderio rinkimai vyks rudenį, tačiau tiksli rinkimų data dar nėra aiški. Partijos pirmininkas pirmąkart bus renkamas visuotiniu partiečių balsavimu.

R. Karbauskis LVŽS vadovauja daugiau nei dešimtmetį. Pastarąjį kartą lyderiu jis perrinktas 2019 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)