„Aš turiu pasakyti, kad girdžiu labai labai keistus pastebėjimus ministrų atžvilgiu, ypač ministro Landsbergio. Todėl, kad priekaištauti ministrui Landsbergiui dėl to, kas LR užsienio politika pastaruosius dvidešimt kelerius metus, yra, mano supratimu, kažkoks nesusipratimas“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė premjerė.

Lietuva praėjusioje kadencijoje, priminė I. Šimonytė, nepripažino Baltarusijos prezidento rinkimų rezultatų, priėmė griežtą tai vertinančią rezoliuciją.

„Lėktuvą užgrobė ne ministras Landsbergis, o Baltarusijos režimas, ten buvo 100 mūsų piliečių. Sekė ES nustatytos sankcijos, dėl kurių buvo sutarta Europos vadovų Taryboje. Man ši kritika nesuprantama“, – teigė ministrė pirmininkė.

Ji taip pat įvertino ir G. Lansdbergiui tenkančią kritiką, kad po jo vizito į Iraką buvo padvigubintas skrydžių iš šios šalies į Baltarusiją reisų skaičius.

„Man atrodo, kad čia yra iš tų atvejų, kad jeigu ką nors darysi, gausi per kepurę, ir jeigu nieko nedarysi, gausi per kepurę. Ministras Landsbergis bent jau pabandė. Bandymas sieti padidėjusių reisų skaičių su ministro vizitu yra daugiau nei juokingas, nes informacija, kad ketinama didinti keleivių skaičių, buvo žinoma jau nuo birželio pradžios“, – pastebėjo I. Šimonytė.

Premjerė pabrėžė, kad dialogas su tokiomis valstybėmis dažnai būna sudėtingas.

„Būtent dėl to ir reikalaujame, kad šiose diskusijose aktyviai dalyvautų ES, kuri turi visiškai kitus svertus“, – tvirtino I. Šimonytė.

Įvertino ir kritiką Bilotaitei: matau ir piktybiško trukdymo

Premjerė kalbėjo ir apie vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei tenkančią kritiką dėl neteisėtos migracijos krizės valdymo.

„Daug dalykų būtų galima padaryti dar greičiau ir efektyviau, tačiau natūralu, kad atsiranda erdvės tam tikriems politiniams ir nacionaliniams procesams“, – pažymėjo I. Šimonytė.

Ji teigė pastebėjusi bandymus trukdyti visai vidaus reikalų sistemai dirbti savo darbą.

„Pavyzdžiui, VSAT tikrai galėtų daug efektyviau vykdyti savo pareigas, jei tuo pačiu metu neturėtų rūpintis užkardose esančiais migrantais, tačiau juos išvežti į kitas dislokacijos vietas, kur jais būtų galima pasirūpinti centralizuotai, ne pasieniečių rankomis, yra trukdoma ir trukdoma, mano supratimu, sąmoningai“, – teigė ministrė pirmininkė.

Jos teigimu, dėl to ir Vyriausybė, ir ministrė sulaukia kritikos, kurią pati I. Šimonytė, kaip pažymėjo, priima.

„Stengiamės tikrai taisytis ten, kur galime taisytis, bet labai gaila, jog šiame procese yra labai nemažai veikimo, kurį aš galėčiau įvardinti kaip piktybišką“, – pridūrė premjerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1544)