Vėlai vakare kalbintas politikas teigia, kad nei jam, nei Šalčininkų rajono savivaldybei nebuvo žinoma apie rengiamą protesto akciją. Jis tokius veiksmus pavadino provokacija.

„Dabar į vietą važiuoja mūsų žmonės, savivaldybės. Mes nežinome, kas rengė tą akciją, jokių leidimų savivaldybė nėra išdavusi, kaip ir nėra gavusi jokių prašymų dėl mitingo. Kiek man žinoma, vietinių ten praktiškai nėra, suvažiavę iš Kauno, Vilniaus, sakoma, kad Šeimų maršo atstovai, – Delfi sakė V. Tomaševskis.

Jis sako asmeniškai tokių drastiškų protesto formų – tverti kelius, neįleisti technikos nepalaikantis.

„Mūsų pozicija buvo, ir savivaldybėje (kalbėjome – aut. past.), kad suprantame situaciją valstybėje. Ji tikrai sunki, ir turime būti valstybiški. Mūsų nuomone, kai stovi tuščia 5000 ha teritorija poligono, tai nieko tokio, kad laikinai ten bus įkurdintas nelegalų palapinių miestelis, – sakė V. Tomaševskis.

Protesto akciją, kai prieš susirinkusius mitinguotojus buvo panaudota fizinė jėga, politikas pavadino provokacija.

„Manau, tai – provokacija, kai kažkas bandys pasakyti, kad, va, lenkai, jie prieš valstybę, destrukciją daro. Atsiribojame, mes šito neorganizavome, mes manome, kad laikinai miestelis (palapinių – aut. past.) tikrai gali būti įkurdintas, – teigė V. Tomaševskis.

Tuo tarpu policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigė, kad specialiųjų priemonių panaudojimo prireikė, kai asmenys neteisėtai užtvėrė važiuojamąją kelio dalį, taip sukeldami pavojų eismo saugumui”.

Pasak policijos vadovo, dešimt asmenų buvo sulaikyti, jiems bus surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai. Taip pat bus sprendžiama dėl atsakomybės už teisėtų pareigūnų nurodymų nevykdymą.

Jie mums žinomi, galima sakyti – mūsų klientai, – apie sulaikytuosius nedetalizavo R. Požėla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (514)