Ministras pasveikino Klaipėdoje vykstančioje Jūros šventėje dalyvaujančias Karines jūrų pajėgas, šeštadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Visos ginkluotosios pajėgos yra skirtos agresoriaus atgrasymui, o Karinės jūrų pajėgos atlieka tą vaidmenį jūroje. Mes turime vienintelį jūrų uostą, kurį turime mokėti ir gebėti ginti. Todėl Karinės jūrų pajėgos turi nuolat vystytis, turėti naujus laivus ir naujas galimybes“, – pranešime sako A. Anušauskas.

Anot jo, atsižvelgiant į augantį Rusijos karinių pratybų Baltijos jūroje skaičių, nuolatinis jūrinės aplinkos suvokimas, informacijos apsikeitimas ir koordinacija, o taip pat ir siekis laiku reaguoti į įvykius yra vieni pagrindinių KJP prioritetų.

„Yra priimami sprendimai, kad Karinės jūrų pajėgos ateityje turėtų vienos platformos laivus – galbūt jų bus šiek tiek mažiau, bet jie turėtų būti modernesni. Tai nėra pigus projektas, bet jei mes norime išlikti jūrine valstybe ir kartu su mūsų kaimynais saugoti jūrinę teritoriją, pajėgų vystymo darbai turės būti padaryti“, – teigė ministras.

Šeštadienį KJP rengia tradicinį vainikų nuleidimą jūroje, skirtą žuvusiems jūroje atminti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)