„Tiesiog yra ten yra daromi darbai, taip pat budi pareigūnų ekipažas ir jis mato, kad žmonės trukdo, neleidžia dirbti, atvarė kažkokią techniką, traktorius, tai pareigūnų automatiškai reikia daugiau, kad nebūtų trukdoma įrengti patalpas“, – BNS teigė pareigūnas.

Į miestelį Šalčininkų rajone penktadienį išvyko vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas ir policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Kaip BNS sakė vidaus reikalų ministrės patarėja Lina Laurinaitytė-Grigienė, šiuo metu buvusioje mokykloje Dieveniškėse planuojama apgyvendinti tik šeimas su vaikais, todėl tikimasi susitari su vietos gyventojais.

„Sieksime visom įmanomom priemonėmis draugiškai susitarti su bendruomene, nes kelsime į Dieveniškes tik šeimas su vaikais, kurioms visiškai nėra tinkamų sąlygų užkardose, nes ten vaikai neturi galimybės net į lauką išeiti“, – aiškino ji.

Dieveniškių gyventojai prieš migrantų apgyvendinimą miestelyje protestavo ketvirtadienį, savaitės pradžioje jie buvo susirinkę ir prie Vidaus reikalų ministerijos.

Jie teigė nepritariantys migrantų atkėlimui į Dieveniškes, nes baiminasi dėl savo ir aplinkinių saugumo. Savo ruožtu ministerija teigia, kad teritorija bus aptverta, ją saugos Viešojo saugumo tarnyba.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su ženkliai išaugusia neteisėta migracija. Per Baltarusiją į šalį jau bandė patekti daugiau nei 2,4 tūkst. neteisėtų migrantų, didžioji dalis jų sulaikyti liepą. Dauguma sulaikytųjų yra Artimųjų Rytų, Afrikos šalių piliečiai.

Dėl migrantų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją, sustiprinusi sienos su Baltarusija apsaugą pasitelkdama tiek savo, tiek kitų šalių pareigūnus, kurių dalis atvyksta per agentūrą „Frontex“.

Lietuva laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą. Įtampa tarp šalių išaugo pernai po ginčijamų Baltarusijos prezidento rinkimų.