Kaimyninės šalies siuntą sudaro kelios dešimtys palapinių, 300 lovų, 1,2 tūkst. antklodžių, 100 pagalvių, tiek pat taburečių ir spintelių, 10 stalų, šeši generatoriai ir penkios dyzelinės šildymo sistemos palapinėms.

Ši parama – skubus Lenkijos atsakas į Lietuvos prašymą suteikti pagalbą pagal Europos Sąjungos civilinės saugos mechanizmą dėl padidėjusios migracijos iš Baltarusijos.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su gerokai išaugusia neteisėta migracija. Per Baltarusiją į šalį jau bandė patekti daugiau nei 2,3 tūkst. nelegalių migrantų, didžioji dalis jų sulaikyti liepą. Dauguma sulaikytųjų yra Artimųjų Rytų, Afrikos šalių piliečiai.

Dėl neteisėtų migrantų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją, sustiprinusi sienos su Baltarusija apsaugą pasitelkdama tiek savo, tiek „Frontex“ pasieniečius.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad išaugę migracijos srautai yra organizuota kaimyninės šalies režimo akcija prieš Lietuvą. Įtampa tarp Minsko ir Vilniaus išaugo pernai po ginčijamų Baltarusijos prezidento rinkimų.