Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro (VUGMC) laboratorijoje ištirti 47 ėminiai, iš kurių 38 atvejai priklauso delta variantui ir 7 – alfa variantui.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų (LSMULKK) laboratorijoje ištirti 26 ėminiai, iš kurių 25 atvejai priklauso delta variantui.

Iš viso iki šiol Lietuvoje, pagal NVSPL koordinuojamą sekoskaitos projektą, atlikta 14465 ėminių sekoskaita ir aptikta 10287 B.1.1.7 (alfa variantas), 13 B.1.351 (beta variantas), 236 B.1.620, 8 P.1 (gama variantas) ir 148 B.1.617.2 (delta variantas) viruso linijų atvejai.

NVSC: daugiau kaip pusė delta atmainos atvejų – vietinio plitimo

Daugiau kaip pusė iš 148 Lietuvoje registruotų nerimą keliančios delta (indiškosios) koronaviruso atmainos atvejų yra vietinio plitimo, ketvirtadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

56 proc. – žmonių, kuriems patvirtinta ši atmaina, nurodo nekeliavę užsienyje ir nebendravę su iš užsienio grįžusiais asmenimis. 47 atvejai yra įvežtiniai, dar 17 – susiję su įvežtiniais.

Daugiausiai – po 44 atvejus – registruota Vilniaus ir Klaipėdos apskrityse.

Specialistai primena, kad vakcinos, kaip rodo naujausi moksliniai duomenys, apsaugo ir nuo koronaviruso atmainų, todėl ragina skiepytis tuos, kurie to dar nepadarė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)