Dar trečiadienį raudonojoje C1 COVID-19 zonoje buvo tik Klaipėdos miestas, C2 – Rietavo ir Šilutės rajono savivaldybės. Šiandienos duomenimis, raudonosiomis tapo dar dvi savivaldybės – Kretingos rajono ir Palangos. Abi jos patenka į C1 COVID-19 zoną.

Kretingoje naujų atvejų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų nustatoma 105, teigiamų tyrimų dalis per 7 dienas – 3,3 procento.

Liepos 22 dienos pandemijos statistiniai duomenys.

O Palangoje 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų nustatoma 116 naujų atvejų, teigiamų tyrimų dalis – 2,9 procento.

Per dieną Vilniaus miestas taip pat perėjo į kitą zoną – blogesnę geltonąją B2. Joje – ir Kauno miesto savivaldybė.

Šiuo metu visoje Lietuvoje 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 45,1 atvejo, tai yra geltonoji B1 zona. Kai atvejų skaičius viršys 50, bus pasiekta geltonoji B2 zona.

Teigiamų tyrimų dalis per paskutines 7 dienas siekia 1,5 procento. Dar vakar šis skaičius buvo tik 1,4 procento.

Liepos 22 dienos pandemijos statistiniai duomenys.

Neįkvepia ir Statistikos departamento pateiktas dinamikos žemėlapis. Žalia spalva pažymėtose savivaldybėse liga slopsta, raudona – auga. Akivaizdu, kad ir šis žemėlapis raudonuoja. Tai reiškia, kad pandemija veržiasi.

Per praėjusią parą buvo nustatyti 193 nauji koronaviruso atvejai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (474)