J. Šiugždinienė taip pat dar kartą paragino tėvus nuo COVID-19 skiepyti savo vyresnius nei 12 m. vaikus. Šiuo metu paskiepytų mokinių, ministerijos duomenimis, yra apie 10 proc.

„Mes labai skatiname tėvams sudaryti sąlygas vaikams nuo 12 metų skiepytis. Tai yra labai labai svarbu, nes visi suprantame: ir tėvai, ir vaikai, ir mes, jog skiepai ir testavimas yra vienas iš pagrindinių dalykų, kad mes galėtume būti klasėse“, – akcentavo ji.

Vaikams testavimas, pasak ministrės, bus rekomenduojamas, sąlygas testuotis turės užtikrinti ugdymo įstaigos.

J. Šiugždinienės teigimu, šiuo metu nuo COVID-19 yra pasiskiepiję apie 70 proc. švietimo darbuotojų, kai kuriose mokyklose, pasak jos, vakcinuotų pedagogų yra per 90 proc.

„Tai tikrai didžiulė padėka. Tai tikrai tokios problemos su mokytojų ar dėstytojų vakcinacija mes neturėtume turėti“, – sakė ministrė.

J. Šiugždinienė pristatė ir nuo rugsėjo 1-osios galiosančias rekomendacijas ugdymo įstaigoms.

„Mes labai rekomenduojame organizuoti srautų valdymą, taikyti įvairias dezinfekcines priemones, higienos priemones, vėdinimą. (...) Vienas srautas yra iki 150 vaikų ir mes rekomenduojame mokykloms tai taikyti“, – žurnalistams antradienį teigė J. Šiugždinienė.

Ministrės teigimu, artėjantiems mokslo metams ruošiamasi ir mokyklose steigiant hibridines klases.

„Mes, kaip esame suplanavę, vykdome viešąjį pirkimą ir planuojame įsigyti tam tikrą skaičių hibridinės įrangos. Tai tikrai turėtų būti bent dvi klasės mokyklai, tai tikrai nepakankamai, bet tai priemonė, kuri pagelbėja esant tam tikroms situacijoms“, – sakė J. Šiugždinienė.

„Ir šiuo metu, ir šį pavasarį, ir rudenį jau kai kurios mokyklos turėjo hibridinę įrangą ir pamokas vedė pritaikydamos hibridinę įrangą. Tai nėra kažkokia naujiena ar stebuklas, tai yra tiesiog taikoma jau kai kuriose mokyklose“, – taip pat pridūrė ji.

Ministerija taip pat informuoja, kad nesant karantino pradinukams negalima rengti nuotolinių pamokų. Tuo tarpu 5-8 klasėms leidžiama iki 10 proc. pamokų vykdyti nuotoliniu būdu, o 9-12 klasėse – iki 30 proc. pamokų gali vykti nuotoliniu būdu. Tai numatyta Bendruosiuose ugdymo planuose.

Taigi nuotolinis ugdymas ne karantino metu nėra privalomas, o tik galimybė, kuria gali mokyklos pasinaudoti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)