„Mes planuojame rugsėjo 1-ąją išeiti į klases, į kontaktinį ugdymą. Ką rodo situacija, tai čia gali būti dar pasikeitimų ir mes stebime situaciją Lietuvoje. Nerimą kelia daugėjantys atvejai ir sulėtėjęs vakcinacijos procesas. Tačiau kas šiek tiek apramina, tai, kad hospitalizacijos lygiai yra ne tokie, kokie buvo pandemijos (piko – ELTA) metu ir mirčių skaičiai yra maži, tai situacija yra kitokia“, – LRT radijui teigė J. Šiugždinienė.

Vis tik ministrė atkreipia dėmesį, kad šiuo metu vyresnių nei 12 metų vaikų vakcinacija vyksta vangiai. Kol kas, pasak jos, nuo COVID-19 pasiskiepijo apie 10 proc. mokinių.

„Skiepai nėra privalomi, tai mums reikia labai skatinti vakcinaciją, nes tai pagrindinis įrankis, kuris gali mus šiuo metu išgelbėti ir jeigu mes norime visi dirbti mokykloje, tai kiekvienas tėvas, mama, močiutė turime jaustis atsakingi, kad tiek mokytojai, tiek aplinkiniai pasiskiepytų, taip pat paraginti skiepyti ir vaikus“, – sakė ji.

J. Šiugždinienė akcentuoja, kad rudenį saugumą mokyklose bus ir toliau siekiama užtikrinti testuojantis.

Testavimas yra rekomendacinis ir kiekviena mokykla turi būti pasiruošusi vykdyti rekomendacinį testavimą. Testavimas ir sveikatos patikrinimas turi tapti tiesiog norma“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)