„Rudenį, kada bus grįžta prie to įstatymo, ir liberalai tikrai prie jo grįš, (...) mes turime pasakyti labai aiškiai: tiems žmonėms, kurie balsuos už šitą įstatymą, ne vieta mūsų frakcijoje“, – partijos suvažiavime Naisiuose sakė R. Karbauskis.

Seimo pavasario sesijoje Partnerystės įstatymą palaikė „valstietis“ Tomas Tomilinas ir frakcijos nariai Rūta Miliūtė ir Lukas Savickas.

R. Karbauskis tvirtino šiuo metu neketinantis mesti jų iš frakcijos, nes pavasarį šie politikai nebuvo įspėti apie partnerystės palaikymo pasekmes.

Pasak jo, dėl pernykščių Seimo rinkimų rezultatų 12-os žmonių Laisvės frakcijai ėmus „diktuoti darbotvarkę“ Seime, „valstiečiai“ tampa paskutine atrama saugant tradicines vertybes.

„Jeigu ne Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, šitas įstatymas būtų priimtas ir šitie Seimo nariai, kurie šiandien čia sėdi, tą žino. Jeigu ne Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, partnerystė būtų praėjusi“, – sakė R. Karbauskis.

„Čia katastrofa. Savaime tai ne katastrofa, bet kaip vertybė mūsų sąjungoje (šeima) yra įrašyta pirmu numeriu“, – pridūrė jis.

Akcentavo vertybių svarbą

R. Karbauskis pabrėžė, jog klausimas dėl paramos partnerystei nėra asmeninis konfliktas, bet svarbus partijos vertybių klausimas, primindamas, jog būtent jų kėlimas atnešė partijai sėkmę 2016 metų rinkimuose.

„Jeigu iš tikrųjų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga pakeis savo vertybinę kryptį, tai aš iš savo žinojimo, savo supratimo pasakysiu, kad mes nueisime tikrai į ten, kur mums vietos nėra“, – kalbėjo partijos pirmininkas.

„Ar Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje yra daug žmonių, kurie gali pakeisti vertybes? Netikiu“, – teigė jis.

Pasak R. Karbauskio, žmonės pradeda lyginti buvusios „valstiečių“ ir esamos valdžių nuveiktus darbus ir todėl partijos reitingai gerėja.

„Nuopelnas, kad taip auga mūsų reitingai, yra šita valdžia, kuri šiandien yra: ji yra tokia beviltiška, kad praktiškai net nieko nedarydami, mes būtume lyderiais apklausų“, – sakė partijos pirmininkas.

R. Karbauskis pabrėžė, jog „valstiečiai“ ir Darbo partija yra vienintelės išties opozicinės darbotvarkės besilaikančios partijos parlamente, tačiau akcentavo ir šių partijų vertybinę skirtį.

„Dabar yra kitas ginčas – palaikyti prezidentą, nepalaikyti prezidento. Šitoje situacijoje aš, kaip partijos pirmininkas, aiškiai pasakau: prezidentas, šiuo atveju, gina Lietuvos žmonių interesus“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

Pasak jo, prezidento Gitano Nausėdos pareiškimas, kad būtų vetavęs Seime svarstytą partnerystės įstatymą, patvirtino, jog „valstiečių“ atstovai pasielgė teisingai, kai „kietai ir aiškiai atmetinėjo šitą įstatymą“.

R. Karbauskis teigė, kad pasipriešindama partnerystės įstatymui, partija padėjo suvaldyti bekylantį konfliktą visuomenėje, kai Šeimų maršo dalyviai protestavo dėl šio ir kitų valdančiųjų siūlymų.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turi didžiausią opozicinę frakciją Seime iš 32 narių, šeši partijos politikai dirba savivaldybių merais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)