„Taip, yra tokia diskusija, kalbėjau apie tai su premjere. Jeigu matytume, kad situacija prastėja ir grąžinimų daugėja, neatmestume galimybės ir stiprinti sienos apsaugą tarp Lenkijos ir Lietuvos, dėl to, kad tai irgi yra mūsų įsipareigojimas“, – šeštadienį žurnalistams sakė jis.

„Sprendimo nėra, nes tai nėra dar tokia aštri šita situacija. Bet tai galima padaryti – informuotume ir Lenkijos kolegas“, – pridūrė ministras.

Pasak jo, būtų stiprinamas patruliavimas šiame pasienio ruože, bet tai nereikštų nuolatinės sienos kontrolės atnaujinimo – tik pasirinktinai stabdomi įtarimą keliantys automobiliai.

Lenkijos pasieniečiai yra Lietuvai grąžinę keliolika migrantų, patekusių į šalį iš Lietuvos. Keletą jų besirengiančių kirsti šią sieną sulaikė ir Lietuvos institucijos. Manoma, jog neteisėtai sieną kirtę migrantai mėgina pasiekti Vakarų Europos valstybes, pavyzdžiui, Vokietiją.

G. Landsbergis taip pat sako iš Lenkijos užsienio reikalų ministro penktadienį sužinojęs, jog šis taip pat kreipėsi į Turkijos vyriausybę, palaikydamas Lietuvos prašymus dėl bendradarbiavimo stabdant migrantų srautus.

„Turime visišką Lenkijos palaikymą“, – kalbėjo ministras.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti 2 023 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra 25 kartus didesnis nei buvo per visus 2020 metus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)