LVŽS partijos pirmininko Ramūno Karbauskio atstovė spaudai Dalia Vencevičienė Delfi patvirtino, kad gautas laiškas yra tikras ir jį siuntė partijos lyderis.

Kritika Tomilinui ir Sinkevičiui

Atskiro dėmesio laiške sulaukė ir Seimo narys T. Tomilinas.

„Šiame laiške noriu paliesti LVŽS pirmininko pavaduotojo T. Tomilino elgesio temą. Paskutiniame Tarybos posėdyje buvo nuspręsta Tomą Tomiliną atšaukti iš šešėlinės Vyriausybės sudėties, rekomenduoti jam pasitraukti iš LVŽS Seimo frakcijos seniūno pavaduotojo pareigų ir iš Sąjungos pirmininko pavaduotojo pareigų. Visus šiuos sprendimus lėmė Tomo Tomilino gerai organizuoti ir dažni vieši pasisakymai, o taip pat ir balsavimas Seimo posėdyje dėl Laisvės partijos pasiūlyto Partnerystės įstatymo“, – rašė R. Karbauskis.

LVŽS vadovas pabrėžė, jog T. Tomilinas buvo vienintelis iš LVŽS narių Seimo frakcijoje, balsavęs už šį projektą, aktyviai už tai agitavo Seimo posėdžio metu.

„Jo pasisakymai TV laidose, interneto portaluose buvo visiškai priešingi LVŽS ideologinėms ir programinėms nuostatoms, jis nevengė melagingai žeminti manęs, LVŽS pirmininko, Seimo frakcijos kolegų dėl, jo nuomone, neteisingos jų pozicijos homoseksualių asmenų partnerystės, kaip šeimos santykio, atžvilgiu“, – kritiką žėrė partijos vadovas.

T. Tomilino elgesį R. Karbauskis vadina išdavyste ir spjūviu į veidą.

„Tokį elgesį vadinau, vadinu ir vadinsiu išdavyste, nes tai spjūvis į veidą ir rinkėjams, balsavusiems už LVŽS, kuri rinkimų metu aiškiai deklaravo savo vertybes, ir sąjungos nariams, kurie kategoriškai pasisako už tradicinės šeimos vertybes, yra prieš bandymą primesti visuomenei šeimas, kurias kurtų vienos lyties asmenys“, – tikino LVŽS vadovas.

Jis tikino, kalbėdamas apie LVŽS: „Visada gerbėme ir gerbsime visų Lietuvos žmonių, taip pat ir seksualinių mažumų teises, bet bandymas visuomenei pasitelkus į pagalbą Seimą primesti jai nepriimtiną šeimos modelį yra apgailėtinas pagarbos visuomenės nuomonei prasme.“

R. Karbauskis teigė, kad nei dabar, nei ateityje negalėtų dirbti vienoje komandoje su T. Tomilinu: „Jo ideologijos skleidimo būdai man yra visiškai nepriimtini ir prieštarauja LVŽS idėjai ir vertybėms.“

„Nekėliau klausimo dėl Tomo Tomilino narystės LVŽS, bet iš jo pastarųjų dienų elgesio, Vilniaus skyriaus nariams daromo spaudimo ar net pasitaikančių grasinimų, kas peržengia bet kokias padorumo ribas, jau neturiu vilties, kad jis, net ir nebūdamas sąjungos vadovybėje, ims gerbti kolegas, neveiks už nugaros ir nekenks partijai“, – teigė jis.

Dėmesio laiške sulaukė ir T. Tomiliną užstojęs buvęs LVŽS atstovas Seime, eurokomisaras V. Sinkevičius.

„Ruošiantis suvažiavimui, mane labai nemaloniai nustebino ir V. Sinkevičiaus pareiškimai. Jis teigia, esą, puoselėdama tradicines vertybes, „partija renkasi susinaikinimo kelią“, „užuot ieškoję būdų kurti gerovę visuomenei, mes skatiname destrukciją. Mes pamiršome tai, dėl ko žmonės mumis patikėjo.“

Viena vertus, smagu, kad gerbiamas komisaras prisiminė jį į šį postą delegavusią sąjungą po gerų kelerių metų pertraukos, nes Seimo rinkimų laikotarpiu bet koks santykis su mumis, net komisaro posto paminėjimas mūsų leidiniuose, jam buvo nepageidautinas ir sulaukdavo didelio V. Sinkevičiaus nepasitenkinimo. Tuomet mums buvo aiškinta, kad komisaras nepageidauja būti minimas LVŽS leidiniuose, nes jis juk nedalyvauja nacionalinėje politikoje.

Antra vertus, apmaudu, kad kolega Virginijus būdamas Briuselyje taip greitai pamiršo sąjungos puoselėjamas vertybes iki tiek, kad jas vadina destrukcija, o taip pat nemato žmonių pasitikėjimo mumis, kaip politine jėga“, – rašė LVŽS vadovas R. Karbauskis.

Jis teigė, jog supranta, kad tiek T. Tomilinas, tiek ir V. Sinkevičius „sąmoningai daro spaudimą, kad mes pakeistume savo ideologiją 180 laipsnių kampu ir savo liberalumu susitapatintume su Europos žaliaisiais, kurie iš savo gretų dėl per didelės paramos tradicinėms vertybėms ir atsisakymo remti Stambulo konvenciją pašalino Latvijos žaliųjų partiją“.

Tomas Tomilinas

„Matau, kad Tomo ir Virginijaus tikslas – LVŽS paversti homoseksualių porų, socialinių lyčių politiką ir tikslus remiančia partija. Vyliausi, kad jie pasielgs garbingai, aiškiai tai įvardins, pristatys savo komandą ir planus, o ne skaldys mūsų bendruomenę veikdami už nugaros. Ar manote, kad LVŽS turi tapti tokia partija?“ – klausimą bendraminčiams kėlė R. Karbauskis.

LVŽS vadovas R. Karbauskis pabrėžė, jog yra „partijos, kurios vertybės aiškiai atsispindi programoje, pirmininkas“. Ir kol jis bus pirmininkas, jas gins.

„Nes mumis tiki didžioji dalis Lietuvos gyventojų, kurie nori, jog Lietuvoje būtų puoselėjama tradicinė šeima. Jeigu mums tai svarbu, turime aiškiai tai rodyti ir neleisti mūsų paversti dar vienais liberalais bei skaldyti skambiais, sąjungai nieko gero nelinkinčiais pareiškimais. Mums reikia stiprinti sąjungą, jos skyrius, investuoti į žmones, o susiskaldymo kurstymas, kad ir ideologiniu pagrindu, yra palankus ne sąjungai, o tik jos nedraugams“, – laiške bendraminčiams rašė LVŽS vadovas R. Karbauskis.

Kritika valdantiesiems

Laiške įvertinta ir dabartinė situacija bei didžiausi iššūkiai. Negailėta kritikos ir valdantiesiems.

„Praėję pusantrų metų mums visiems buvo išbandymų metas. Prasidėjusi COVID-19 pandemija palietė visas mūsų gyvenimo sritis. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga dėjo visas įmanomas pastangas, kad virusas būtų suvaldytas, kad žmonių ekonominis gyvenimas kuo mažiau nukentėtų nuo pandemijos sukeltų pasekmių“, – laiške rašė partijos pirmininkas.

R. Karbauskis teigė, jog nors Seimo rinkimai LVŽS susiklostė „pakankamai sėkmingai“, – 32 mandatai Seime, bet porinkiminė dėlionė lėmė, jog LVŽS dirba opozicijoje.

Laiške pažerta kritikos ir valdantiesiems. Anot R. Karbauskio, jie per „trumpą laiką pademonstravo savo nekompetenciją, tarnystę siauroms interesų grupėms, diskreditavo save siūlymais dekriminalizuoti narkotikus, panaikinti alkoholio vartojimą mažinančias priemones, leisti vienos lyties asmenims kurti šeimas, nepilnamečiams pasikeisti lytį“, – rašė jis.

Pažymima, jog rinkiminiai pažadai nebuvo išpildyti ir tapo „farsu“. Vardinama, kad dienos šviesos taip ir neišvydo sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio 130 žingsnių planas. Rašoma ir apie valdančiųjų pradėtą atvirą konfliktą su šalies vadovu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (825)