Jame ruošiamasi nepritarti šiems Vidaus reikalų ministerijos planams.

Sprendimo projekte teigiama, kad Šalčininkų rajono savivaldybė jau glaudžiai bendradarbiauja su Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir teikia visokeriopą pagalbą migrantams.

Be to, rajono Poškonių bendruomenės centro patalpose karantino laikotarpiui laikinai apgyvendinami asmenys, kuriems užtikrinamas maitinimas, medicinos paslaugos, apsauga, aprūpinimas higienos reikmenimis.

Jame taip pat teigiama, kad didelis skaičius migrantų, kuriuos ruošiamasi apgyvendinti Dieveniškių technologijų ir verslo mokyklos patalpose, kone prilygsta Dieveniškių gyventojų skaičiui.

Projekte taip pat nurodoma, jog šalia numatytos vietos yra gimnazijos, gyvenamieji namai, o gyventojai sunerimę dėl saugumo.

Pasak savivaldybės, 400 asmenų parašė peticiją dėl Vidaus reikalų ministerijos planų Dieveniškėse įkurdinti migrantus.

Išreiškusi nepritarimą, taryba taip pat planuoja kreiptis į Vyriausybę su prašymu peržiūrėti planuojamą sprendimą ir parinkti tinkamesnę vietą.

Vidaus reikalų ministrės atstovė spaudai Lina Laurinaitytė-Grigienė BNS ketvirtadienį atsisakė pateikti komentarą, ar ministerija atsižvelgs į Šalčininkų savivaldybės pareiškimą, ar ieškos kitos vietos.

Šalčininkų rajono meras Zdzislavas Palevičius sako, kad apie planą Dieveniškėse apgyvendinti migrantus sužinota praėjusį penktadienį iš žiniasklaidos, apie tai centrinė valdžia savivaldybei nepranešė.

Praėjusią savaitę vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pranešė apie tris planus, kur būtų galima apgyvendinti nelegalius migrantus. Pirmu numeriu ji paminėjo Šalčininkų rajone esantį Dieveniškių miestelį.

„Aš pristačiau planą A, B ir C, jis jau įgyvendinimo procese. Pirmas, A, Dieveniškės, 500 (žmonių) greituoju būdu galėtų būti apgyvendinti, nes ten yra ir pastatas, yra galimybės apgyvendinti ir palapinėse, angaruose, konteineriuose, ir yra galimybė daugiau nei 1000 ten apgyvendinti“, – sakė ministrė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)