Vieną iš jų pilotavo Danijos sportininkas, kitu skrido lietuvis sklandytojas Ignas Bitinaitis.

Po susidūrimo lietuvio pilotuojamas sklandytuvas tapo nevaldomas, pilotas žemę pasiekė avariniu būdu – iššokęs su parašiutu. Sudaužytas sklandytuvas nukrito miške ties Merkinės giria.

Tuo tarpu danui pavyko nutupdyti apgadintą sklandytuvą pačiam, jis nutūpė netoli miško esančiame pasėlių lauke. Šalia jo pagalbai suteikti nutūpė ir kiti Danijos komandos nariai.

Į įvykio vietą atvykę medikai apžiūrėjo pilotus, tačiau rimtesnės pagalbos jiems neprireikė – danas atsipirko išgąsčiu, lietuvis – nubrozdijimais visame kūne.

Varžybos buvo nutrauktos, kiti ore varžęsi sportininkai gavo komandą skristi į Pociūnų aerodromą Prienų rajone, iš kur šįryt visi buvo pakilę varžybų etapui.

Pasak Lietuvos sklandymo sporto federacijos prezidento Vlado Motūzos, incidentas ore nutiko apie 15 valandą 30 minučių.

Pirminiais spėjimais, susidūrimą galėjo lemti lietuvio piloto klaida, tačiau tikslią avarijos priežastį nustatys tyrimas, kuris, pasak federacijos prezidento, jau pradėtas.

V. Motūza teigė, kad I. Bitinaitį vertina kaip gerą sklandytoją – jaunuolis yra laimėjęs prieš ketverius metus Pasaulio jaunimo sklandymo čempionate antrąją vietą.

Sudaužytas sklandytuvas asmeninės nuosavybės teise priklauso V. Motūzai. Jo vertė – apie 60 tūkst. eurų. Savininkas teigė, kad transporto priemonė yra apdrausta.

„Svarbiausia, kad viskas pasibaigė laimingai, pilotai sveiki ir gyvi. Priežastis, dėl ko įvyko susidūrimas ore, išsiaiškinsime tam, kad išmoktume pamokas ateičiai. Varžybas tęsime rytoj, tačiau tikriausiai mažesniu sąstatu nei iki šiol”, – „Delfi“ sakė V. Motūza.

Prienų rajone įsikūrusiame Pociūnų aerodrome liepos 10-ąją startavo Europos jaunimo sklandymo čempionatas, kuriame savo jėgas bando 44 jaunuoliai iš 11 valstybių – Lietuvos, Čekijos, Danijos, Suomijos, Vokietijos, Vengrijos, Nyderlandų, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos ir Jungtinės Karalystės. Čempionatas tęsis iki liepos 24-os dienos.

Vieta, kur nukrito po susidūrimo nevaldomu tapęs sklandytuvas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)