Trečiadienį šalies vadovas pažymėdamas antruosius kadencijos metus surengė spaudos konferenciją, kurioje negailėjo kritikos ministrui. Kalbėjo apie jo atsakomybę dėl vakcinacijos proceso, teigė, kad jei vakcinavimo tempai ir toliau negreitės, teks kelti klausimą, kam iš viso reikalinga tokia Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

A. Kubilius feisbuke teigė, kad sveikatos apsaugos ministrui A. Dulkiui nori padėkoti.

„O aš noriu padėkoti ministrui Arūnui Dulkiui ir jo visai komandai: už suvaldytą pandemijos bangą. Ir už racionalų vakcinacijos plano įgyvendinimą. Žinome ką šiomis nelengvomis dvigubos pandemijos ir pabėgėlių krizės metu daro Vyriausybė ir ką jai pavyksta pasiekti. Žinome kas rūpi Seimo daugumai ir dėl ko ji ginčijasi su opozicija“, – feisbuke rašė politikas.

Kritikos strėlių EP narys A. Kubilius negailėjo ir pačiam šalies vadovui.

„Apie Prezidentą žinome tiek, kad toks yra ir, kad jam patinka juo būti. Tikėtis, kad Prezidentas nekritikuos ministro Dulkio, būtų naivu. Tikėtis padorios padėkos taip pat būtų naivu. Tiesa sakant, – tai nebejaudina. Nes ir kritikai reikia autoriteto, ne tik lyderystei“, – feisbuke ketvirtadienį rašė A. Kubilius.

Delfi primena, jog G. Nausėda trečiadienį SAM kritikavo ir už 800 tūkst. vakcinų, dūlančių šaldytuvuose.

Šalies vadovas G. Nausėda trečiadienį tradicinėje metinėje spaudos konferencijoje pareiškė pasigendantis Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pastangų skatinant vakcinavimą.

Prezidentas pabrėžė, jog vakcinų šiuo metu Lietuva yra gavusi pakankamai, kad paskiepytų 70 proc. suaugusiųjų šalies gyventojų.

Šalies vadovas taip pat teigė, kad kels klausimą, kokį planą SAM turi paskiepyti daugiau gyventojų iki rudens, nes priešingu atveju teks grįžti prie karantino suvaržymų.

G. Nausėda, be kita ko, sakė, kad šiuo metu naudojamos vakcinavimo skatinimo priemonės yra „iš esmės jau atšipusios, sukami reklaminiai filmukai, kurių niekas nebežiūri“, tuo tarpu reikia identifikuoti mažiausiai besiskiepijančias visuomenės grupes ir dirbti su jomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (840)