„Tą kritiką girdėjau dar nepaskirtas į savo pareigas. O šiandien dar nesu su viskuo susipažinęs. Todėl labai atsiprašau, ne viską žinau“, – sakė A. Dulkys.

Prezidentas G. Nausėda trečiadienį metinės spaudos konferecijos metu teigė, kad jei vakcinavimo tempai ir toliau negreitės, atsakomybę teks prisiimti būtent sveikatos apsaugos ministrui A. Dulkiui.

„Tai prezidentas pasakė, prezidentas matyt žino, ką pasakė. Aš jau prisiėmiau atsakomybę ateidamas į šias pareigas“, – teigė jis.

A. Dulkys teigė, kad jo tolimesnio darbo ministro kėdėje likimas – premjerės Ingridos Šimonytės rankose.

„Premjerė mane pakvietė, premjerė mane ir iškvies“, – žurnalistams teigė A. Dulkys.

Sveikatos apsaugos ministras teigė, kad dabar aktyviausiai veikia mobilūs vakcinavimo centrai, kurie artėja prie žmonių.

„Kalbėjomės su merais, su šeimos gydytojais. Kad būtent šeimos gydytojų bendruomenė taip pat yra labai svarbus aspektas. Nes kai pasiskiepijo tie, kurie tikrai labai norėjo, jiems net patarimų kažkokių nereikėjo, šiuo metu esame etape, kai svarbu žmogui patarimas, paaiškinimas. Ir šeimos gydytojų autoritetas yra labai aktualus“, – aiškino jis.

Paklaustas apie privalomą vakcinavimą, A. Dulkys tikino, jog tai gali būti diskusijų klausimas, tačiau pradžiai verta išnaudoti dabartines priemones.

„Visos priemonės turi būti proporcingos ir adekvačios situacijai. Šiuo metu mes dar matome, kad yra galimybių skatinti vakcinavimą per privalomą sveikatos tikrinimą, testavimo algoritmus. Ar gali būti diskusijų apie kitas priemones? Taip. Bet manau, kad mes viską turime būti daryti nuosekliai ir išnaudoję tas priemones, kurios yra ant mūsų darbo stalo“, – teigė ministras.

A. Dulkys tikino, kad „kritika yra labai gerai“, o konstruktyvi kritika yra dar geriau.

„Kaip aš suprantu, pagrindinė žinutė – kad visko yra pasigesta. Noriu pasakyti, kad atėjusi naujoji Vyriausybė taip pat daug ko pasigedo: vakcinų, strategijų, testų, jų algoritmų. Šią akimirką mes pasigendame ir vieningumo, kas yra labai svarbu“, – teigė A. Dulkys.

Jis prognozavo, kad klausimai apie nemokamą testavimą ir vakcinavimą tik aštrės, nes didėja paskiepytos visuomenės dalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (460)