„Aš būčiau jo nepasirašęs dėl to, kad jame buvo beveik suniveliuoti santuokos ir partnerystės apibrėžimai. Kitaip tariant, tas apibrėžimas, kuris buvo pateiktas tenai, iš esmės yra beveik prilygstantis santuokai“, - sakė prezidentas G. Nausėda.

„Delfi“ primena, kad Seime pateikimo stadijoje buvo atmestas ir grąžintas tobulinti daugybę emocijų visuomenėje keliantis lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projektas. Iniciatyvą palaikė 63 parlamentarai, 58 balsavo prieš ir 7 susilaikė.

„Laisvės partijos“ pirmininkė Aušrinė Armonaitė patikino, kad tai tikrai ne pabaiga.

„Mes toliau sieksime pokyčių, sieksime, kad visi žmonės būtų lygūs prieš įstatymą, ir niekas nebūtų paraštėse, ir Lietuva pasididžiuodama kovotų už žmogaus teises kaimynystėje, kitur, tačiau užtikrintų ir savo žmonių teises“, – po balsavimo replikavo A. Armonaitė.

Prezidentas Gitanas Nausėda nuosekliai kartoja, kad partnerystės klausimas turi būti išspręstas, tačiau tai neturi prieštarauti Konstitucijai.

Šalies vadovas savo metiniame pranešime taip pat pabrėžė Konstitucijos 38 straipsnio, kuriame įtvirtinta tik vyro ir moters santuoka, išsaugojimo būtinybė, tačiau kartu pabrėžė, kad politikams būtina ieškoti sutarimo ieškant būdų teisiškai sureguliuoti tos pačios lyties porų gyvenimo klausimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (269)