Konservatorių siūlyto įstatymo projekto nuostatos – neapibrėžtam laikotarpiui apriboti neteisėtų migrantų judėjimo šalyje galimybę ir sutrumpinti jų prieglobsčio prašymų nagrinėjimo apskundimų procedūras, po T. Raskevičiaus pataisų sutrumpintos iki pusės metų.

Tai reiškia, kad po šešių mėnesių, jei nebus spėta išnagrinėti teismuose neteisėtų migrantų prieglobsčio prašymai, sulaikyti ir tam skirtose vietose uždarai laikomi neteisėti migrantai turės teisę išeiti į laisvę ir joje laukti galutinio teismų verdikto. Tikėtina, kad dauguma iš jų pabėgs į Vakarų Europos valstybes.

Dar daugiau – užuot sutrumpinę tokių prašymų teismų sprendimų apskundimo procedūras, T. Raskevičiaus siūlymu S. Šedbaro vadovaujamo Seimo komiteto nariai jas ištęsė, įteisindami dar ir kasacinę apskundimo tvarką.

Kad šešių mėnesių laikas išnagrinėti tokiems prieglobsčio prašymams yra per trumpas, Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdžio metu bandė politikus įspėti Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė, tačiau konservatorių ir Laisvės partijos narių komitete balsais T. Raskevičiaus pataisoms buvo pritarta.

Vakariniame antradienio Seimo posėdyje šios pataisos bus svarstomos , taip pat tame pačiame posėdyje numatytas ir balsavimas dėl jų priėmimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (453)