„Nuo rugsėjo mėnesio VISI vaikai grįžta į mokyklas. Aišku, išskyrus tuos, kuriems patvirtinta simptominė COVID–19 liga ar besimptomis nešiojimas – jie izoliuojasi ar gydosi pagal esamas rekomendacijas. Po to, kaip ir visi kiti mokyklinio amžiaus vaikai – dalyvauja kontaktinio ugdymo procese“, – rašė M. Strioga.

Anot jo, ekspertų taryba nutarė, kad jei prasidėtų nauja pandemijos banga, „kontaktinio mokymo atšaukimas nėra laikomas prioritetu – tai kraštutinė priemonė“.

Anot eksperto M. Striogos, mokiniams rekomenduojama testuotis ir vakcinuotis, jei tai leidžiama.

„Vaikų testavimas ir vakcinavimas (toms amžiaus grupėms, kurias oficialiai vakcinuoti jau galima) NĖRA reikalavimas, tam, kad būtų galima dalyvauti kontaktiniame ugdyme. Tai – oficialiai rekomenduojama, bet sprendimą savanoriškai priima vaikai ir jų tėvai“, – feisbuke antradienį rašė jis.

Vis dar laukiama ir galutinių pasiūlymų dėl kaukių dėvėjimo mokyklose – kam, kokių ir kieno lėšomis.

Taip pat užkrato plitimo patalpose prevencijai rengiamos rekomendacijos vėdinimui, paviršių dezinfekcijai, galbūt prietaisų CO2 monitoravimui ir mikrobų filtravimui įsigijimui.

M. Strioga anonsavo, jog kitą savaitę Nepriklausomų ekspertų taryba žada svarstyti revakcinacijos klausimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)