„Neeilinė sesija buvo būtina, reaguojant į padidėjusius pabėgėlių srautus, kuriuos mes traktuojame kaip hibridinę ataką prieš Lietuvą. (...) Aš įžvelgiu, kad šiandien Lietuva susiduria su dar nenumatyta grėsme, kai migrantai yra panaudojami kaip įrankis daryti spaudimą tiek Lietuvai, tiek visai ES. Deja, mūsų priešai, šiuo atveju nedraugiški režimai žaidžia ne pagal taisykles ir mes turime rasti būdų reaguoti į šią grėsmę, turėdami galvoje ir pagarbą mūsų įsipareigojimams ES, ir kartu, kas yra labai svarbu, Lietuvos žmonių interesus ir valstybės saugumą“,- antradienį žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak jos, Seimo kanceliarijos Teisės departamentas apsvarstė teikiamus įstatymo pakeitimus ir neįžvelgė prieštaravimų Konstitucijai, tik kvestionuoja atitikimą Konstitucinio Teismo doktrinai. Seimo vadovės teigimu, tai svarstys Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas ir galbūt pasiūlys tam tikrų korekcijų.

V. Čmilytė- Nielsen žadėjo, kad bus vykdoma parlamentinė kontrolė dėl priimtų teisės aktų įgyvendinimo.

„Nevyriausybininkų kritiką tikrai žinome, dalis jos yra pagrįsta. Aš galiu tik patikinti, kad Seimas intensyviai imsis parlamentinės kontrolės veiksmų, nuolat prižiūrės, kaip yra taikomi priimti teisės aktai. Esant reikalui šauksime dar vieną neeilinę sesiją ir koreguosime, priimsime kitus teisės aktus“,- sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)