G. Nausėda su A. Merkel kalbėjosi telefonu, jie aptarė migracijos krizę Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.

„Prezidentas pažymėjo, kad dėl Baltarusijos veiksmų nelegaliai sieną kirtusių asmenų skaičius, palyginti su 2020 metais, išaugo 19 kartų, ir kalbėjo apie poreikį stiprinti ES rytų sienos apsaugą“, – rašoma pranešime.

Kaip nurodo Prezidentūra, šalies vadovas pabrėžė nuolat blogėjančią migracijos padėtį pasienyje ir informavo Vokietijos kanclerę, kad Lietuva jau kreipėsi pagalbos į Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūrą „Frontex“ ir Europos prieglobsčio paramos biurą.

Be kita ko, G. Nausėda informavo, jog šiuo metu kaip tik diegiamos papildomos sienos stebėjimo sistemos, plečiami pabėgėlių priėmimo pajėgumai, įrengiamos papildomos priėmimo patalpos ir siekiama paspartinti prieglobsčio procedūras.

Lietuvos vadovas ir Vokietijos kanclerė sutarė pratęsti diskusijas saugumo, gynybos, Europos Sąjungos darbotvarkės, santykių su Rytų kaimynėmis klausimais rugsėjo mėnesį vyksiančio šalies vadovo vizito Berlyne metu.

Šiemet Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje iš viso sulaikyti 1676 neteisėti migrantai. Dėl to Lietuvos Vyriausybė yra paskelbusi ekstremalią situaciją.

Minskas tvirtina migrantų Baltarusijos teritorijoje nebestabdantis dėl ES sankcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)