Kad siuntė tokį laišką, 15min.lt patvirtino ir ministerijos atstovai. Jame teigiama, kad pagalbos labiausiai reikia Pabradėje esančiame Užsieniečių registracijos centre (URC) bei Varėnos pasienio rinktinės padaliniuose. Kad ir apie nakvynę ir maitinimą kol kas nebuvo užsiminta, portalui atsakyta, jog viskas priklausys nuo savanorių skaičiaus.

ES svarsto pagalbos priemones

Primename, kad vidaus reikalų eurokomisarė Ylva Johansson sakė, kad Europos Sąjunga (ES) dėl išaugusios neteisėtos migracijos iš Baltarusijos galėtų svarstyti vizų išdavimo sustabdymą šios šalies piliečiams.

Ji tai pranešė pirmadienį per neeilinį bendrą Europos Parlamento Užsienio reikalų bei Piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų komitetų posėdį.

„Aš esu atsakinga ir už vizų politiką ir galiu pasakyti, kad esu pasirengusi imtis veiksmų dėl vizų režimo sustabdymo baltarusiams šioje situacijoje. Turime, aišku, užtikrinti kontaktų palaikymą su eiliniais Baltarusijos žmonėmis, bet tą klausimą galima svarstyti“, – teigė Y. Johansson.

Ji taip pat pridūrė, kad migrantai neturėtų tapti priemone, kuria siekiama politinių tikslų, o Lietuva turėtų turėti pakankamai paramos iš ES.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija Lietuvos pareigūnai sulaikė 1676 migrantus – 20 kartų daugiau nei pernai. Daugelis jų yra iš Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių. Minskas tvirtina migrantų Baltarusijos teritorijoje nebestabdantis dėl ES sankcijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)