Generalinio komisaro teigimu, kartu su pasieniečiais policija pradėjo vykdyti transporto priemonių ir asmenų, vykstančių Lenkijos kryptimi, stebėseną, šalyje sustiprintas patruliavimas, atkreipiant dėmesį į asmenų gymį.

„Pradedame su mūsų partneriais pasieniečiais ir muitinės darbuotojais vykdyti vykstančių Lenkijos kryptimi transporto priemonių ir asmenų stebėseną“, – penktadienį žurnalistams sakė R. Požėla.

„Šalies teritorijoje nuo pat pirmųjų dienų yra sustiprintas mūsų patruliavimas, atkreipiant dėmesį į transporto priemones ir juose esančius asmenis, kurie yra neeuropinio gymio. Tikrinamas jų kelionės teisėtumas“, – teigė generalinis komisaras.

Taip pat R. Požėla pažymėjo, kad keičiamasi žvalgybine informacija su kriminaline policija, stebimi procesai socialiniuose tinkluose.

„Dirbama pagal kriminalinės policijos liniją, keičiamasi nuolat žvalgybine informacija tiek su lenkais, tiek su latviais. Stebime, kokie procesai vyksta socialiniuose tinkluose, siekiant gauti tam tikrų informacijų. Lietuvos policija tikrai yra labai plačiai įsitraukusi į pagalbą – naudojami tam tikri rezervai, tačiau tik tokiu būdu, kai tarnybos veikia išvien, galima pasiekti rezultatų“, – teigė jis.

Visos šios priemonės, sako policijos generalinis komisaras, yra tam tikra žinutė, kad Lietuva nėra „pereinamasis kiemas“.
„Mūsų tarnybos labai aiškiai siunčia žinutę tiek Rytams, tiek Vakarams, kad tarnybos neleis asmenims pasinaudoti ar piktnaudžiauti prieglobsčio teise, Lietuva netaps pereinamuoju kiemu“, – teigė R. Požėla.

Pastaruoju metu Lietuvos – Baltarusijos pasienį kerta Lietuvai dar nematyti nelegalių migrantų srautai. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti daugiau nei 1500 neteisėtų migrantų.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad jos vadovaujamos ministerijos pozicija yra aiški – būtina pradėti pasienyje su Baltarusija statyti tvorą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)