Pasak tarnybos, jau trečią parą tokių asmenų skaičius neviršijo 100.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti 1546 neteisėti migrantai, daugiausiai – iš Artimųjų Rytų ir Afrikos valstybių.

VSAT duomenimis, iš 37 pastarąją parą sulaikytų migrantų 22 įkliuvo Varėnos rajono ribose, 13 – Švenčionių, 2 – Lazdijų.

Per praėjusią parą nefiksuota bandymų neteisėtai pereiti sieną Druskininkų užkardos ruože – tai pirmas toks atvejis liepą. Nuo metų pradžios būtent šios savivaldybės ribose sulaikyta daugiausiai migrantų, pirminiais duomenimis, – 512. Ignalinos rajone sulaikyta 312 neteisėtai iš Baltarusijos patekusių užsieniečių, Varėnos – 248, Šalčininkų – 210.

Neteisėti migrantai jau anksčiau buvo apgyvendinti Alytaus miesto ir rajono, Ignalinos, Varėnos bei Lazdijų rajonų savivaldybių suteiktose patalpose. Sulaikytųjų apgyvendinimas vyksta ir VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, Pasieniečių mokykloje Medininkuose bei VSAT užkardose, o nelydimi nepilnamečiai perkeliami į Pabėgėlių priėmimo centrą Rukloje.

Sulaikytiems užsieniečiams bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo šie asmenys yra izoliuoti. Apie pasiprašiusius prieglobsčio asmenis informuotas Migracijos departamentas, nagrinėjantis tokius prašymus.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su beveik dvidešimt kartų išaugusiais nelegalių migrantų srautais Baltarusijos pasienyje. Lietuvos pareigūnai teigia, kad tai – organizuota Baltarusijos režimo hibridinė ataka prieš Lietuvą.

Vyriausybė dėl šios padėties yra paskelbusi ekstremalią padėtį. Nepakankant vietos migrantams apgyvendinti, ieškoma naujų sprendimų – rengiamasi statyti palapinių, modulinių namelių miestelius, diegti fizinį barjerą Lietuvos ir Baltarusijos pasienio karščiausiuose taškuose, derinami vizitai į Turkiją bei Iraką – iš šių valstybių per Baltarusiją keliauja didžiausi migrantų srautai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)