„Kaip žinoma, jų jau 30 atvyko į Lietuvą. Dar planuojamas papildymas“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė šalies vadovo vyriausioji patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgirytė.

Tikslių skaičių ji neįvardijo.

„Frontex“ nusprendė atsiųsti į Lietuvą 30 pareigūnų dar iki dabartinio krizės piko praėjusią savaitę, kai į šalį iš Baltarusijos per parą atvykdavo daugiau nei po šimtą migrantų.

Pasak A. Skaisgirytės, prezidentas per pastarąją prieš kelias savaites vykusią Europos Vadovų Tarybą (EVT) kėlė migracijos iš Baltarusijos klausimą ir „tikrai sulaukė palaikymo ir supratimo“.

Anot jos, Graikijos premjeras Kiriakas Micotakis EVT posėdyje atsiliepė į Lietuvos prašymus padėti ir teigė, jog Graikija galėtų pasidalinti patirtimi valdant migracijos krizę.

Pati Graikija praėjusio dešimtmečio viduryje susidūrė su didžiule migracijos krize, kai prieglobsčio prašytojai iš Artimųjų Rytų masiškai vyko į šalį per Viduržemio jūrą.

„Iš visų pagalba yra labai laukiama ir, aišku, tai daryti reikia kaip galima greičiau“, – kalbėjo A. Skaisgirytė.

Į Lietuvą iš Baltarusijos šiemet jau pateko daugiau nei 1,4 tūkst. nelegalių migrantų, keliolika kartų daugiau nei pernai.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad išaugusi nelegali migracija yra Lietuvai kerštaujančio Baltarusijos režimo hibridinė ataka.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)