„Mūsų regione didžiausia dezinformacijos grėsme išlieka Rusija, pasitelkianti dezinformaciją kaip užsienio politikos priemonę, siekdama daryti įtaką demokratiniams procesams, skaldyti Vakarus ir pakenkti stabilumui“, – pareiškė A. Pranckevičius trečiadienį, sakydamas sveikinimo kalbą nuotoliniame diplomatinių atstovybių prie Jungtinių Tautų (JT) renginyje.

Viceministras pabrėžė, kad kovoje su dezinformacija reikalingos koordinuotos pastangos globaliame lygmenyje.

„Atsakas į dezinformaciją turi būti tarptautinis. Svarbu užtikrinti bendrus veiksmus daugiašaliu lygmeniu ir didinti sąmoningumą bei atsparumą mūsų visuomenėse. Tik laikydamiesi daugiapakopio sisteminio požiūrio, galėsime išsaugoti taisyklėmis pagrįstą tarptautinę tvarką“, – Užsienio reikalų ministerijos pranešime cituojamas A. Pranckevičius.

Viceministras dalyvavo renginyje „Faktų tikrinimo tapimas pasauline praktika: link bendro požiūrio į kovą su dezinformacija ir klaidinga informacija“, kuriame vyko diskusija apie faktų ir šaltinių tikrinimo veiklos svarbą kovojant su dezinformacija ir klaidinga informacija, taip pat apie bendradarbiavimo tarp tarptautinių organizacijų, valstybių, internetinių platformų, žiniasklaidos ir faktų tikrintojų stiprinimą.

Diskusijoje taip pat dalyvavo nepriklausomo technologinio analitinio centro „Debunk EU“ vadovas Viktoras Daukšas, kuris pristatė organizacijos patirtį dezinformacijos analizės ir medijų raštingumo srityse.

Diskusijoje pasisakė socialinio tinklo „Facebook“, faktų tikrintojų iniciatyvos „Stop Fake“ (Ukraina), Seulo nacionalinio universiteto faktų tikrinimo centro „FactCheck Center“ (Pietų Korėja) atstovai.

Renginį organizavo nuolatinės Ukrainos, Lietuvos, Kosta Rikos, JV, Pietų Korėjos ir Ganos atstovybės prie JT bei Europos Sąjungos delegacija JT, bendradarbiaujant su JT Globalios komunikacijos departamentu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)