Kaip BNS sakė komisijos pirmininkė, savivaldybės administracijos direktorė Jovita Rudėnienė, teritorija yra šalia buvusių vaikų globos namų, kur šiuo metu įsikūrusios kelios darželinukų grupės, nes remontuojamas Pabradės darželis.

„Teritorija sudarytų apie du hektarus ploto, ją būtų galima panaudoti konteineriniam apgyvendinimo blokui. Pačiame administraciniame pastate yra nemažas maitinimo blokas, čia būtų galima organizuoti maitinimą“, – sakė J. Rudėnienė.

Anot jos, svarstoma pastatą ir toliau palikti savivaldybės reikmėms, o panaudos būdu ar kita teisine forma gretimą teritoriją perduoti Vidaus reikalų ministerijai (VRM) ar kitai valstybės institucijai.

Užsieniečiams apgyvendinti patalpų intensyviai ieškoma pastaraisiais mėnesiais drastiškai išaugus nelegaliai migracijai iš Baltarusijos.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad tai – organizuota Baltarusijos režimo akcija prieš Lietuvą. Valstybės sienos apsaugos duomenimis, šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyta per 1 tūkst. neteisėtų migrantų.

VRM rugpjūtį už 150 tūkst. eurų ketina įsigyti modulinių namelių neteisėtiems migrantams apgyvendinti, jie talpintų iki 800 asmenų.