„Šiuo atveju esame ties stichinio reiškinio riba, kai per 12 valandų iškrinta daugiau kaip 50 mm kritulių. Turint omeny, kad šitas kritulių kiekis iškrito vos per kelias valandas, labai natūralu, kad keliose vietose lietaus nuotekų tinklų pajėgumų tiesiog neužteko“, – sakė „Grindos“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Egidijus Steponavičius.

„Juoba, kad švenčių išvakarėse buvo nupjauta žolė mieste, ji ne visur buvo surinkta, tai reiškia, kad lietus nuplovė ją ant gatvių paviršiaus, užkišo kanalizacijos groteles, vanduo negalėjo subėgti greitai“, – tvirtino jis.

Anot „Grindos“ atstovo, problematiškiausia buvo Geležinio Vilko gatvė, kadangi intensyviausiai lietus smogė šiauriniams miesto rajonams – Šeškinei, Pašilaičiams, Fabijoniškėms, Jeruzalei, Baltupiams.

„Problema ta, kad lietaus nuotekos iš šių rajonų teka vieninteliu kolektoriumi Geležinio Vilko gatve. Ten sutekėjo didžiuliai lietaus srautai ir kai kuriuose vietose gana talpaus kolektoriaus pajėgumų nebeužteko“, – aiškino E. Steponavičius.

Anot jo, Geležinio Vilko gatvė buvo apsemta dviejuose vietose. Po Konstitucijos prospektu žiedu buvo įstrigęs vienas automobilis, eismas nukreiptas žiedu viršumi.

„Problematiška dalis vienu metu buvo Geležinio Vilko tunelis“, – sakė „Grindos“ atstovas.

Jo teigimu, vairuotojai turėtų būti atsargūs važiuodami Geležinio Vilko gatve, nes ja dar teka gana didelis vandens srautas.

E. Steponavičius sakė, kad dėl lietaus eismas vienu metu buvo pristabdytas Neries gatvėje.

„Silpnėjant lietui situacija mieste turėtų susireguliuoti“, – sakė „Grindos“ atstovas.

Jis teigė, kad Geležinio Vilko gatvėje rekonstravus lietaus nuotekų sistemą, tokių problemų turėtų nebekilti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)