Vilniaus gatvėse liūties padarinius tvarkanti „Grinda“ perspėja, kad liūtis sostinėje pasiekė stichinį lygį. Bandoma susidoroti su jos padariniais, tačiau negelbsti nė technikos gausa.

„Grupė „Orai ir klimatas Lietuvoje“ pranešė, kad kritulių kiekis sostinėje jau pasiekė stichinį lygį – daugiau nei 50 mm. Tokį kritulių kiekį geriausiai iliustruoja faktas, kad G. Vilko tunelyje 4 siurbliai dirba visu pajėgumu, tačiau nespėja susitvarkyti su milžinišku vandens kiekiu. Mūsų ekipažai nukreipinėja eismo srautus apsemtose gatvėse“, - skelbiama bendrovės pranešime.


Balos telkšo ir miesto pakraščiuose, ir centriniuose rajonuose.

Pavyzdžiui, Šeškinės mikrorojanojo Dūkštų gatvės gyventojai juokauja, kad jeigu kas nors šiandien norėtų kažkur išvažiuoti, praverstų valtis, ne automobilis.

Gyventojų įamžintuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose matyti apsemti kiemai, vidury gilių balų stovintys automobiliai, į kuriuos įlipti jau niekaip nepavyks.

Pranešama apie vandens užlietą Laisvės prospektą, taip pat ir nuskendusią Salomėjos Neries gatvę. Vairuotojai informuoja, kad sunkiai pravažiuojamos Kareivių, Ozo gatvės. Skelbiama, kad sunkiai automobiliais įveikiama ir Ukmergės gatvė, gilios balos susiformavo Ateities gatvėje.


Nerekomenduojama važiuoti po vadinamuoju Pedagoginio universiteto žiedu. Vairuotojai skelbia, kad ši vieta nebepravažiuojama.

Skaitytojų vaizdo medžiagoje įamžinta, kaip patvino ne tik Vilniaus gatvės: vanduo užliejo kai kurių daugiabučių laiptines. Pavyzdžiui, filmuotoje medžiagoje iš Pilaitės mikrorajono žmonėms tenka bristi per balą jau namo viduje.


Skaitytojai praneša ir apie automobiliais sunkiai įveikiamą Konarskio gatvę.

Sostinės gatves prižiūrinti „Grinda" skelbia, kad Vilniaus universiteto Hidrologijos ir klimatologijos katedroje esanti meteorologijos stotis užfiksavo, kad šiąnakt sostinėje iškritusių kritulių kiekio suma pasiekė 40,6 mm ir toliau auga.

Padėtis mieste yra kontroliuojama. Šiuo metu visame mieste dirba „Grindos“ avarinės tarnybos ekipažai ir šalina intensyvaus lietaus padarinius.

Jei pastebėsite sunkiai pravažiuojamų ruožų, skambinkite trumpuoju telefono numeriu 1355.

Jeigu turite liūties vaizdų, įamžinote jos padarinius, lauksime Jūsų nuotraukų ir vaizdo reportažų delfi@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (618)