„Migrantų srautui nemažėjant naštą tenka dalintis su savivaldybėmis. Didžiausia problema šiuo metu migrantų tinkamas apgyvendinimas, maitinimo ir būtinųjų paslaugų užtikrinimas. Esu dėkinga savivaldybėms, kurios jau priėmė neteisėtus migrantus. Prieš Lietuvą yra vykdomas hibridinis karas, todėl mums reikia veikti išvien. Statomi angarai ir įrengiamas palapinių miestelis, kad galėtume sutalpinti neteisėtai sieną kertančius asmenis. Šiandien lankiausi Alytuje, Lazdijuose ir Varėnoje, susitikau su savivaldybių vadovais“, – socialiniame tinkle „Facebook“ sakė A. Bilotaitė.

„Labai džiaugiuosi, kad sulaukėme supratimo ir palaikymo. Žinoma, sulaukėme ir klausimų, kaip užtikrinsime pačių migrantų ir vietos gyventojų saugumą. Noriu patikinti, kad saugumas bus užtikrintas, tam pasitelksime ir VRM sistemos pajėgas, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Policijos departamento, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnus ir geranoriškai sutikusius prisidėti Šaulių sąjungos narius“, – pabrėžė ji.

„Migrantų apgyvendinimas negali kelti nesaugumo jausmo ir nepatogumų vietos gyventojams.Nuo vakar ryto sulaikyti 160 nelegalūs migrantai. Viso nuo metų pradžios pasienyje su Baltarusija sulaikyti 1098 asmenys“, – teigė A. Bilotaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1237)