„Mūsų šalis glaudžiai sieja bendri laisvės, asmens laisvės, žmogaus teisių, lygybės, teisinės valstybės ir taisyklėmis paremtos tarptautinės tvarkos idealai ir principai. Mūsų tautos jaučiasi stipriausiai, kai šios bendros vertybės užtikrinamos ne tik mūsų pačių, bet ir kaimyninėse šalyse bei visame pasaulyje. Todėl Lietuva yra pasirengusi toliau bendradarbiauti su JAV siekiant didesnės laisvės ir demokratijos rytinės ES kaimynystės šalyse ir visame pasaulyje“, – sakoma premjerės sveikinime.

Pasak Vyriausybės vadovės, tik glaudžiai bendradarbiaudamos Europa ir JAV galės reikšmingai prisidėti prie ekonomikos, saugumo, sveikatos ir kitų iššūkių sprendimo pasaulio mastu. I. Šimonytė teigė neturinti jokių abejonių, kad mūsų šalys ir toliau palaikys artimus santykius, stiprindamos NATO ir atsinaujinusią transatlantinę partnerystę. Lietuva labai vertina ir JAV karių indėlį Lietuvoje, nes tai garantuoja viso regiono saugumą ir stabilumą.

„Tai, kad JAV gyvena beveik milijonas lietuvių kilmės amerikiečių ir palaikomas glaudus žmonių bendradarbiavimas, dar labiau stiprina tvirtus mūsų dviejų, laisvę mylinčių tautų ryšius. Esu tikra, kad būdami sąjungininkais ir toliau puoselėsime draugystę ir strateginę partnerystę“, – pabrėžiama sveikinime.

Laiške, adresuotame JAV viceprezidentei Kamalai Harris, be kita, I. Šimonytė išreiškė viltį dėl susitikimo, kuriame bus galima aptarti mūsų šalims svarbius klausimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)