„Turėjau progą įteikti poniai U. von der Leyen kvietimą į „Kauno – Europos kultūros sostinės“ renginius kitų metų sausio mėnesį ir tikiuosi, kad jūs savo įtemptoje darbotvarkėje rasit laiko atvykti“, – per bendrą spaudos konferenciją penktadienio vakarą sakė prezidentas.

„Kaunas – Europos kultūros sostinė“ pranešė, kad Europos komisijos pirmininkė yra kviečiama atidaryti titulo metus Didžiojo Kauno mito trilogijos pirmojoje dalyje 2022 metų sausio 22 dieną ir dalyvauti kitose aktualiose Europai konferencijose ar forumuose.

„Europos komisijos pirmininkės dienotvarkėje yra itin aktuali „Naujojo Europos Bauhauzo“ kryptis – tvarios ekonomikos ir žaliojo miestų vystymo temos. Svarbu, pasitelkiant kūrybinį architektų ir dizainerių potencialą, sukurti atsinaujinančia energetika grįstą, tvarią urbanistinę ir kultūrinę ekosistemą“, – pranešime teigia „Kaunas 2022“ vadovė Virginija Vitkienė.

Europos kultūros sostinė yra Europos Komisijos iniciatyva, kuria siekiama per kultūrą sukurti tvarų, ilgalaikį pokytį miesto, regiono ir šalies gyvenime, socialinėje ir ekonominėje srityse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)