„Žinoma, mes neatmetame tokios galimybės, nes tas skaičius auga nuo vieno, dviejų, keturių iki šimto, tai situacija yra tokia, kad gali būt ir 300“, – žurnalistams penktadienį sakė jis.

Praėjusią parą pasieniečiai sulaikė 150 neteisėtų migrantų – tai yra beveik tris kartus daugiau nei ankstesni paros rekordai.

Užsieniečiai šiuo metu apgyvendinami palapinių miestelyje Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, taip pat Pasieniečių mokykloje, užkardose.

Anot viceministro, numatyti ir kiti objektai, kuriuose užsieniečiai galėtų būti apgyvendinti, jeigu srautai išaugtų.

„Tai objektai atskirose savivaldybėse. Nenorėčiau konkrečiai dabar įvardinti, bet mes turime prioritetų sąrašą. Žiūrima, kuris iš jų yra patogesnis, kad investicijos būtų minimalesnis. Tai yra Turto banko pastatai“, – teigė viceministras.

Be kita ko, šiuo metu vykdomos pirkimų procedūros dėl modulinių namelių, kurie turėtų atsieiti apie 150 tūkst. eurų, juose bus galima apgyvendinti apie 800 neteisėtų migrantų.

Anot viceministro, objektų, kuriuose apgyvendinti migrantai, apsauga kol kas rūpinsis vidaus reikalų sistemos pareigūnai, tačiau vėliau neatmetamas ir privačių bendrovių samdymas.

Pasak viceministro, taip pat ketinama pasitelkti ir nevyriausybinių organizacijų pagalbą.

„Nevyriausybinės organizacijos yra pakankamai aktyvios, siūlo savo pagalbą ir mes ja naudosimės. Be kokiu atveju reikės ir žmonių, kurie dirba šiomis sąlygomis lygiagrečiai su pareigūnais. Yra ir „Raudonojo Kryžiaus“ pasiūlymas, ir „Caritas“ pasiūlymas“, – kalbėjo V. Dmitrijevas.

Iš viso šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 822 neteisėti migrantai – dešimt kartų daugiau nei per visus 2020-uosius.

Dėl išaugusių neteisėtų migrantų srautų Vidaus reikalų ministerija artimiausiu metu ketina sušaukti Vyriausybės ekstremalių situacijų komisiją, kuri spręs dėl ekstremaliosios situacijos paskelbimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (243)