„Šiuo metu Lietuvoje baigia rotaciją 3-ias JAV sunkusis batalionas. Netrukus, kitą mėnesį, sulauksime ir ketvirtosios JAV bataliono rotacijos“, – žurnalistams po susitikimo sakė ministras.

Šiuo metu Lietuvoje pratyboms dislokuotas JAV karių batalionas kartu su tankais „Abrams“, šarvuočiais „Bradley“ atvyko pernai gruodžio viduryje.

Ministras taip pat pabrėžė, kad Lietuvos ir JAV Specialiųjų pajėgų bendradarbiavimas yra sėkmingas, padėkojo R. Clark'ui už paramą vystant specialiųjų operacijų pajėgų pajėgumus ir nepertraukiamą buvimą Lietuvoje nuo 2015-ųjų.

„JAV specialiosios pajėgos buvo vienos pirmųjų, kurios atvyko į Lietuvą po Rusijos agresijos prieš Ukrainą, todėl išlieka vienu svarbiausių mūsų sąjungininkų, užtikrinant šio regiono atgrasymą ir gynybą. Jų buvimas yra aktualus šių dienų kontekste“, – teigė A. Anušauskas.

„Tam, kad mūsų sąjungininkai galėtų nepertraukiamai būti Lietuvoje, esame pasirengę ir toliau gerinti priimančios šalies paramą, sąlygas treniruotis“, – pridūrė jis.

Ministras taip sakė sakė, kad JAV stiprina saugumą regione ne tik savo buvimu, bet ir remia Lietuvos kariuomenės infrastruktūros vystymą, prisideda prie kovinių pajėgumų stiprinimo.

Tuo metu R. Clark'as sakė, kad Lietuvos bendradarbiavimas kovojant prieš terorizmą niekada nebus pamirštas.

„Lietuvos ryžtas būti su mumis kovoje prieš terorizmą ir agresiją niekada nebus pamirštas“, – spaudos konferencijoje sakė JAV Specialiųjų operacijų pajėgų vadas.

Jis pabrėžė, kad Lietuva išlieka svarbia JAV ir NATO partnere, o bendradarbiavimas su Lietuvos specialiosiomis pajėgomis yra ypač stiprus.

„Santykis tarp JAV ir Lietuvos specialiųjų pajėgų bendruomenių yra ypač stiprus“, – teigė R. Clark'as.

Lietuvos institucijos teigia, kad JAV yra pagrindinė strateginė Lietuvos partnerė užtikrinant šalies ir Baltijos regiono saugumą. Lietuva iš JAV perka ginkluotę ir karinę techniką, JAV siunčia rotacinius batalionus į Lietuvą pratyboms.