Vienas garsiausių šalies sportininkų dalyvauja Dakaro ralyje ir kitose lenktynėse. Be to, aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje, yra Lietuvos kariuomenės ambasadorius, taip pat ir neetatinis Šaulių sąjungos narys.

Šaulių sąjungos atstovai situaciją vertina kaip asmeninį B. Vanago gyvenimą, bet jei įtarimai pasitvirtins, jam gresia nemalonumai.

„Jeigu policija nustatys, jog jis padarė tyčinį nusikaltimą, kaip ir nurodo Šaulių sąjungos statuto 5 straipsnio 3 skirsnis – šauliais negali tapti tie asmenys, kurie yra teisti už tyčinius nusižengimus. Tai tokiu atveju jis būtų pašalintas iš Šaulių sąjungos“, – LNK sakė Šaulių sąjungos viešųjų ryšių specialistas Mantas Petryla.

Sportininko rėmėjai situacijos kol kas nekomentuoja. Už fizinio skausmo sukėlimą Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė nuo viešųjų darbų iki vienerių metų nelaisvės.

Portalo lrytas.lt duomenimis dėl patirto smurto į policiją kreipėsi B. Vanago draugė. 34 metų nukentėjusioji teigia, kad B. Vanagas spyrė jai į veidą ir tampė už plaukų, nes ši nepildė kažkokių pageidavimų.

Kaip LNK sakė policijos atstovė Kristina Kazėnaitė–Naruševičienė, yra pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal moters skundą.

„Šiuo metu daugiau komentarų suteikti negaliu. Skunde B. Vanagą moteris kaltina būtent fizinio skausmo sukėlimu“, – teigė ji.

Portalui lrytas.lt moteris teigė, kad po smūgio jautė pykinimą, nutirpo pusė veido, užgulta ir ausis. Sostinės 6–asis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo ar fizinio skausmo sukėlimo.

„B. Vanagui šiuo metu nėra pateikti jokie įtarimai, vyksta asmenų, galinčių duoti vertingos informacijos apie įvykį apklausos. Tuomet tik bus sprendžiama dėl B. Vanago procesinės padėties“, – teigė K. Kazėnaitė–Naruševičienė.

Portalo lrytas.lt žiniomis B. Vanago draugystė su nukentėjusia moterimi užsimezgė prieš 6 metus. Kodėl kilo konfliktas nėra atskleidžiama.

„Šių aplinkybių komentuoti nenorėčiau. Duomenys yra, kad konfliktas kilo tarp 2 asmenų, yra trečias galimas asmuo matęs šį įvykį, ar girdėjęs, kad toks įvykis vyksta“, – LNK sakė policijos atstovė.

B. Vanagą policija ketina apklausti vėliau. Ar jis taps įtariamuoju paaiškės po apklausų. Nukentėjusią moterį pareigūnai nusiuntė pas teismo medicinos ekspertus atlikti obdukciją. Su pačiu sportininku susisiekti nepavyko.

Bet savo poziciją B. Vanagas antradienį išdėstė feisbuke.

„Savo asmeninio gyvenimo niekada nekomentavau. Ši mano nuostata nesikeis ir toliau. Smurto atvejų kategoriškai neigiu, bet tai palikime ištirti tos srities profesionalams. Nuoširdžiai atsiprašau, jei jus nuvylė šiandien žiniasklaidoje pasirodžiusi žinia apie tariamą smurto atvejų. Ačiū už supratimą“, – rašė sportininkas.