„Delfi TV“ laidoje „Delfi dienos interviuŽ. Pavilionis sakė, kad džiaugiasi, jog palengva mokomės, kaip nepasiduoti Kremliaus provokacijoms.

„Šį kartą visas Seimas nepasidavė tai Kremliaus provokacijai, nes šių provokacijų tikslas yra mus suskaldyti, suskaldyti viduje, su sąjungininkais. Bet, kaip minėjau savo kalboje, manau, kad palengva mes mokomės ir taip, kaip mes visi reagavome į birželio devynioliktą dieną išviešintą neautentišką Kremliaus paskelbtą komentarą Lenkijos kanceliarijos vadovo, į kurį pats ponas Skvernelis pasakė, kad nereikia reaguoti, nes taip nebuvo kalbėta, mes visi labai korektiškai reagavome, nekomentavome. Man pačiam telefonai kaito visą dieną, bet aš mačiau, kaip gražiai sureagavo Gabrielius Landsbergis. Manau, mes parodėme etinį ir profesionalų reagavimo standartą pačiai opozicijai“, – sako Ž. Pavilionis.

Opozicija įvardija tris momentus: Ž. Pavilionio vizitą Sakartvele, pokalbį su provokatoriais bei vedybose įžvelgia interesų supainiojimo regimybę.

„Manau, kad į visus tuos kaltinimus atsakiau, tris puslapius mano kalbos galite paskaityti ir mano feisbuke“, – sako Ž. Pavilionis.

Tikina, kad tai tikslingos atakos

Ž. Pavilionis taip pat sakė, kad negalima komentuoti Kremliaus sukurto turinio.

„Matote, čia yra toks savišvietos reikalas, neveltui šiandien ir knygelių padalinau apie tuos Putino trolius. Niekada, ir Delfi, ir kitiems kanalams tai sakau, nekomentuokite Kremliaus sukurto turinio. Tas turinys yra specialiai sukurtas, kad būtų išprovokuotos tokios reakcijos“, – sako Ž. Pavilionis.

„Tai nėra autentiškas turinys“, – dar kartą apie paviešintą pokalbį sakė Ž. Palionis.

Anot politiko, visos Kremliaus atakos yra tikslingos.

„Aš manau, kad visos Kremliaus atakos iš tikrųjų yra tikslingos. Kaip sakė vakar Lenkijos Seimo pirmininkė vakarienėje, kur buvo lygiai ta pati situacija ir iniciatyvos atstatydinti tam tikrus žmones, gražiai pasakė: tankais yra sunkiau okupuoti šalis, lengviausia okupuoti šalis informacija, nes tankai link smegenų taip greitai neateina, o informacija ateina žaibiškai“, – sako politikas.

Paklausus, kodėl tokios atakos yra vykdomos būtent prieš patį politiką, Ž. Pavilionis sakė, jog į šiuo metu pasaulio žiniasklaidoje esame labai pastebimi, todėl lengva užsikabinti ties konkrečiais žmonėmis.

„Aš nemanau, kad tik prieš mane. Ir prieš šios koalicijos užsienio politiką. Pažiūrėkite, kaip mus įvardija dabar pasaulio žiniasklaida ar pagrindiniai ekspertai – tai yra tam tikri laisvės lyderiai, mūsų žodį labai įsiklauso baltarusių laisvės klausimais“, – sako politikas.

Antradienį slaptame balsavime biuleteniai buvo išduoti 62 biuleteniai parlamentarams, tuo tarpu atstatydinti Ž. Pavilioniui būtų reikėję ne mažiau kaip 71 balso „už“.

Dėl nepasitikėjimo balsavo tik opozicijos ir Seimo narių Mišrios grupės atstovai, valdantieji balsavime nedalyvavo.

Opozicijos atstovai siekė atstatydinti Seimo URK vadovą dėl jo pasisakymų pokalbyje su provokatoriais iš Rusijos, kaltino jį sukėlus „tarptautinį skandalą“ per vizitą Sakartvele, kritikavo dėl Berlyne komandiruotės metu registruotos santuokos.

Nutarimo projektą dėl nepasitikėjimo pristačiusi „valstiečių“ seniūnė Aušrinė Norkienė teigė, kad Ž. Pavilionis „savo neatsakingu elgesiu sistemingai kenkia Seimo vykdomai parlamentinei diplomatijai“.

Ž. Pavilionis kaltinimus neigė ir sakė tapęs Kremliaus taikiniu dėl aktyvios veiklos prieš režimus Rytuose.

Jis pripažino nebuvęs „pakankamai atsargus“ kalbėdamas su provokatoriais iš Rusijos, tačiau savo vaidmenį Sakartvele vertino teigiamai, pažymėjo sutuoktinės kelionę į Berlyną apmokėjęs asmeninėmis lėšomis, susituokęs po oficialaus vizito valandų.

Pareiškimą dėl nepasitikėjimo Ž. Paviioniu pasirašė 55 parlamentarai iš „valstiečių“, socialdemokratų, „darbiečių“, Lietuvos regionų frakcijų, Seimo narių Mišrios grupės.

Pagal Seimo statutą, pasiūlymas atleisti Seimo pareigūną turi būti svarstomas, kai tai motyvuotu raštu pateikia Seimo valdyba, komitetas ar ne mažiau kaip penktadalis Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 29 parlamentarai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (479)