„Deja, dalis parlamentarų nepaklausė raginimų neįsitraukti į trolių žaidimus ir dalyvavo Kremliaus surežisuotame spektaklyje, balsuodami dėl Ž. Pavilionio atleidimo. Nedraugiškoms valstybėms tai siunčia blogą signalą, kad jų provokacijos veikia“, – sakė liberalas E. Gentvilas.

Už Ž. Pavilionio atleidimą balsavo 56 parlamentarai, tuo metu didžioji dalis valdančiųjų balsavime nedalyvavo.

E. Gentvilo teigimu, nors į Rusijos provokatorių pinkles įkliuvęs Ž. Pavilionis ir neparodė „aukšto diplomatinio pilotažo“, negalima leisti, kad trolių veiksmai destabilizuotų politinių institucijų darbą.

„Opozicijos pasipiktinimas yra pagrįstas, nes Ž. Pavilionis tikrai neparodė aukšto diplomatinio pilotažo, tačiau žmogus pats turi įvertinti savo veiksmus ir reputaciją. Pastaraisiais metais su Kremliaus trolių provokacijomis susidūrė ne viena Europos Sąjungos ir pasaulio valstybė ir, deja, ateityje jų galime sulaukti dar daugiau – turime būti išmintingi ir nepulti be reikalo purtyti savo politinės sistemos“, – sakė E. Gentvilas.

Antradienį vykęs slaptas balsavimas laikomas neįvykusiu, kadangi jame dalyvavo mažiau nei pusė parlamentarų – vos 62. Už Ž. Pavilionio atstatydinimą balsavo 57 Seimo nariai, 5 balsavo prieš, 1 biuletenis buvo sugadintas. Šiame balsavime daugelis valdančiosios koalicijos atstovų nedalyvavo.

Sprendimui dėl Ž. Pavilionio atleidimo reikėjo daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų daugumos – bent 71 balso.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)