Tokių žingsnių Seimo narys ėmėsi po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) paviešino faktus apie jo kabinete atliktą kratą.

„Visuomenės aktyviai raginamas dėl europarlamentarės Aušros Maldeikienės įžeidžiamų, neapykantą skatinančių žinučių kreipiausi į Europos Parlamento (EP) Prezidentą, EP generalinį sekretorių ir Europos liaudies partijos (krikščionių demokratų) frakciją, kuriai ji priklauso.
Kiekvienas Europos Parlamento narys, pradėdamas darbą naujoje kadencijoje, įsipareigoja laikytis Code of Conduct (Elgesio kodekso). Europarlamentaras turėtų nevartoti neapykantos kalbos, nežeminti politinių oponentų, atskirų visuomenės grupių ir t.t. Noriu, kad būtų išnagrinėtas ir įvertintas jos elgesys, o frakcija nuspręstų, ar A. Maldeikienė gali toliau būti jos nare“, – pranešime spaudai teigė M. Puidokas.

Jis teigia atkreipęs dėmesį, kad parlamentarė priklauso krikščionių demokratų frakcijai.

„O apie bažnyčios hierarchus savo „Facebook“ įraše ji štai kaip atsiliepia: „ Tie tradicinių šeimų gynėjai (įskaitant juos remiančius kardinolus, vyskupus, kunigus ir zakrastijonus) yra primityvūs ir gašlūs — visa ta jų tradicija tėra labai mažo protelio žmogaus mėgavimasis bent svajonėse apie seksą.“

Frakcija galės įvertinti, ar jos deklaruojamos vertybės ir pavadinimas sutampa su tokia A.Maldeikienės viešai reiškiama retorika ir elgesiu. Parlamentarės „Facebook“ žinučių vertimai išsiųsti anglų, lenkų ir vokiečių kalbomis“, – rašė M. Puidokas.

Jis pateikė kelias tokių žinučių citatas: „Bet žinoki, – jūs, visi puidokiniai vagys ir kita orlauskinė šušera, esate mirštanti Lietuvos diena. Visi tie tradicinių šeimų gynėjai man (tikiuosi, ir visiems mano draugams) atgrasūs ir savo dvejetukininkų knygos nemačiusių mentalitetu, savo aistra pinigams, vogimu, melu, korupcija, be kurios jie savo gyvenimo nemato.“

„Užuojauta. Kai užaugi tarp alkoholikų, nematei knygų ir mokykloje net prieveiksmio be klaidos parašyti neišmokai, tai taip ir gaunasi. Bandymai kalbėti pompastiškai reikalo esmės nekeičia. Puidokas dar kartą vakar pademonstravo tradicinių šeimų gynėjo tikrąjį veidą. Kaip ir visi macho, kurie ramiai balsuos ir už tai, kad vaikus būtų galima mušti, ir saugos tradicijas padaužyti savo žmoną, jis vakar dar kartą pademonstravo korumpuoto bailio veidą (labai tikiuosi, kad Puidokas dabar mane paduos į teismą už šmeižtą. Kartoju, Puidokai, esi korumpuotas vagis ir melagis, beje, jau teismo už melus baustas. Aūūū, laukiu kvietimo į teismą, bus įdomu žiūrėti, kaip vartysiesi meluose).“

Jis teigė nežadąs bylinėtis dėl tokių pareiškimų, tačiau nori, kad A. Maldeikienės kolegos EP žinotų, „kad turi tokią kolegę, kuri yra sklidina neapykantos, pykčio ir kuriai negalioja jokios etinės, moralinės bei elementaraus kultūringo elgesio normos“.

Maldeikienė: mano reputaciją gali sugriauti tik vienas žmogus

Europarlamentarė A. Maldeikienė apie M. Puidoko skundą teigė iki „Delfi“ žurnalistės skambučio nieko nežinojusi. Į ją pačią, pasak europarlamentarės, jis nesikreipė.

„Man nerašė, ir aš tikrai neturiu jokio noro su ponu Puidoku turėti reikalų. Man atrodo, kad jis turi rimtesnių reikalų su STT negu su Maldeikiene“, – sakė europarlamentarė.

A. Maldeikienė nebijo, kad tokie žingsniai kaip nors pakenks jos reputacijai.

„Mano reputaciją gali sugriauti vienas vienintelis žmogus – Aušra Maldeikienė. Niekada neteko girdėti, kad kas nors kitam žmogui sugriautų reputaciją. (…) Mano neteisingi veiksmai ir yra mano kaltės ir mano reputacija. Tai, ką apie mane kas nors galvoja, yra to žmogaus galvojimas, tai yra jo pasaulis. Su manimi tai neturi jokio ryšio“, – kalbėjo ji.

Europarlamentarė nesutinka su tuo, kad jos raiška feisbuke gali būti laikoma neapykantos kalba.

„Tai yra tai, ką aš matau. Aš matau siaučiančią budulių minią. Matau žmones, kurie grasina kitiems tarkime kartuvėmis. Ir matau žmones, kurie siunčia savo padėjėjus kyšiams ir t.t. Aš nieko nežinau apie jo laišką, ir, tiesą pasakius, apie poną Puidoką nieko nenoriu pasakyti. Jis man yra neįdomus“, – teigė A. Maldeikienė.

Politikė prisiminė, kad ji yra turėjusi su juo vos vieną pokalbį, kai dar dirbo Seime.

„Buvau vienintelė, kuri susilaikė balsuojant dėl vaiko teisių, ir aš aiškiai viešai pasakiau, kodėl taip pasielgiau. Tai yra dėl to, kad aš manau, kad turi būti visi sprendimai daromi tik įvertinus finansines galimybes. Mačiau, kad ten nėra pakankamas finansavimas.

Po to jis lakstė su popieriais ir bandė mane įtraukti į savo labai šlykštų žaidimą. Pats tai balsavo už tą dokumentą, o, kai jau išaiškėjo, kad yra daug jam nepritariančių, tai bėgiojo ir siūlė man kartu su juo dabar jau iš to pasidaryti politinius dividendus. Tai yra moraliai menkas žmogus“, – prisiminė A. Maldeikienė.

Parlamentaro padėjėjas įtariamas papirkimu ir prekyba poveikiu

Delfi primena, kad Seimo nario Mindaugo Puidoko padėjėjas įtariamas papirkimu ir prekyba poveikiu, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Tiriant šią bylą atliktos kratos M. Puidoko darbo vietoje Seime. Pats politikas teigia patyręs STT agentų smurtą. Dėl to teisėsaugos pareigūnams teko aiškintis parlamento posėdyje

Prieš daugiau kaip savaitę STT pranešė, jog kratų metu buvo siekiama surasti ir paimti ikiteisminiam tyrimui reikšmingus daiktus ir dokumentus, įskaitant du M. Puidoko mobiliuosius telefonus.

Anot STT, krata M. Puidoko darbo vietoje buvo sankcionuota atskira nutartimi, aiškiai nurodant parlamentaro pareigas, statusą ir ieškomus daiktus. Pačioje kratoje dalyvavo Seimo narys, jo advokatas ir du Seimo kanceliarijos atstovai.

Kratos metu M. Puidokui keletą kartų buvo išreikštas teisėtas reikalavimas pateikti mobiliuosius telefonus, kurie nurodyti teismo nutartyje, teigia STT, tačiau parlamentaras tai padaryti atsisakė. Tarnyba tvirtina, kad kratos metu M. Puidokas buvo išėjęs iš kabineto, nors buvo paprašytas pasilikti kratos atlikimo vietoje. Seimo narys, turėdamas su savimi mobiliuosius telefonus, užsidarė tualeto patalpoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (621)