Konkurso sąlygose, kaip ir anksčiau, reikalaujama turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą, magistro laipsnį, mažiausiai trejų metų vadovaujamo darbo patirties, mokėti anglų, prancūzų arba vokiečių kalbą.

Be kita ko, šių pareigų siekiantis žmogus turi atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, turinčią žymą „Slaptai“.

Balandį skelbtas konkursas neįvyko, nes reikiamą balų skaičių surinko tik vienas pretendentas iš trijų dalyvavusiųjų. Pagal nuostatus vertinimo komisijoje turi būti išrenkami du laimėtojai, kurie privalo surinkti ne mažiau kaip šešis balus. Iš šių kandidatūrų įstaigos vadovą renkasi sveikatos apsaugos ministras.

Nuolatinio vadovo NVSC neturi nuo kovo vidurio, kai sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tuometį įstaigos direktorių Robertą Petraitį atleido iš pareigų. Jo pareigas laikinai perėmė įstaigos Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Giedrė Aleksienė.

A. Dulkys tokį sprendimą priėmė po buvusiam vadovui nepalankaus metinio įvertinimo vasario viduryje, tačiau R. Petraitis su vertinimo išvadomis nesutiko ir paprašė ministerijos, kad jo veiklą įvertintų speciali komisija.

Kaip kovo pradžioje informavo sveikatos apsaugos ministras, komisijos išvados patvirtino jo „matymą ir vertinimą“.

Atleidimą iš pareigų R. Petraitis šiuo metu ginčija teisme.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)