„Baltarusijos žmonių teisę rinkti savo valdžią pamynęs režimas toliau niekina vienos iš Europos tautų teisę pačiai kurti savo ateitį. Jo rankomis Kremlius mėgina išlaikyti savo bliūkštančią „įtakos sferą“. Mes gerai žinome, kad bet kas, kas pakyla prieš tautų laisvę, pasmerktas pralaimėti. Esu tikras, kad baltarusių tauta greitai galės pati spręsti savo likimą”, – pirmadienį sakė G. Nausėda.

G. Nausėdos komentarą BNS perdavė prezidento komunikacijos grupė.

Pasak jo, dėl savo politinio išlikimo visiškai į Kremliaus rankas atsidavęs A.Lukašenka jau nebėra savarankiškas politinis veikėjas, nebeturi nė mažiausios galimybės suvereniam apsisprendimui.

Baltarusija pareiškė stabdanti dalyvavimą ES Rytų partnerystės programoje po to, kai bendrija įvedė naujų sankcijų šaliai dėl oro bendrovės „Ryanair“ keleivinio lainerio priverstinio nutupdymo ir žmogaus teisių pažeidimų.

Minskas taip pat nurodė rengiantis kitas atsako ES priemones.

Rytų partnerystės programa siekiama didinti ES ryšius su šešiomis rytinėmis kaimynėmis. Šiai programai be Baltarusijos priklauso Ukraina, Moldova, Gruzija, Armėnija ir Azerbaidžanas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (223)