Apie situaciją prie Lietuvos-Baltarusijos sienos G. Lansbergis su D. Raabu aptarė Romoje vykstančio Globalios koalicijos kovai prieš Daesh/ISIS šalių užsienio reikalų ministrų susitikimo paraštėse.

„Baltarusijos režimas, nelegaliai siųsdamas į Lietuvą nelegalius migrantus iš Irako ir Sirijos, grubiai pažeidžia žmogaus teises ir tarptautines normas. Lietuva tikisi Jungtinės Karalystės bendradarbiavimo, sprendžiant šią dirbtinai Baltarusijos sukurtą problemą“,– pranešime spaudai teigė G. Landsbergis.

Nurodoma, jog ministrai taip pat sutarė artimiausiu metu Londone surengti Šiaurės-Baltijos valstybių užsienio reikalų ministrų susitikimą su Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriumi bei apsikeitė aktualiausia informacija dėl Europos Sąjungos ir Britanijos santykių bei ryšių su Kinija.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, į Lietuvą iš Baltarusijos šiemet jau bandė patekti beveik 600 migrantų, dauguma jų – Irako piliečiai, taip pat nemaža dalis – Irano, Sirijos, Baltarusijos piliečių.

Lietuvos pareigūnai įtaria, kad išaugę nelegalios migracijos srautai yra Baltarusijos režimo organizuojama operacija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)